Den store glidemiddel testen del 2

glid01Her er del 2 av den store glidemiddel testen… denne gangen har vi kikket på forskjellige silikon baserte glidemidler…..
Silikonglid bør beholde glideevnen mye lengre enn vannbasert glidemiddel og kun ett av de glidemiddlende vi testet begynte å tørke ut etter mindre enn seks minutter. De resterende fungerte fortsatt like godt…..

Testen er foretatt etter følgende kriterier:
– Blindtest, testpersonene viste ikke hvilket glidemiddel de til enhver tid testet.
– En dråpe på tommelen, gni så mot pekefingeren og se hvor lenge det glir før det begynner å «kladde»
– Det ble brukt to testpersoner, i de tilfeller hvor man var uenig om «glidetiden» ble ett gjennomsnitt brukt.
– Smak & lukt er testet av de samme som testet glidetiden.
– Pris er regnet ut fra hva som regnes som «normalt» i norske sexbutikker.
– Siden silikon glidemiddel kan gli & gli sa vi oss på forhånd fornøyd med glidemiddel som holdt i minimum 6 minutter. Kun ett glidemiddel greide ikke dette kravet.

Produktnavn: Erozon bodyglide fluid
Om dette glidemiddelet: Leverandøren har skrytt fælt av dette glidemiddelet og det skal ha scoret stort på tester i tyskland….
Smak & lukt: Silikon glid smaker & lukter egentlig ingenting, men det har en konsistens som er alt annet enn behagelig å ha i munnen… det gjelder ALLE silikon glidemidler.
Glideevne: Testens dårligste. Bare litt bedre glid enn de beste vannbaserte og det er for dårlig.
Pris: 189,- for 100 ml gir en liter pris på 1890,- (varierer noe etter type & størrelse)
Annet: På vår prøve pakke var det kun tysk innholdsfortegnelse. Kommer også som spray og er å få i flere størrelser.
Vår totalvurdering: For dyr, for dårlig, men det er mulig noen av de andre variantene (fks. sprayen) er bedre enn den vi testet.

Produktnavn: Body fluid
Om dette glidemiddelet: Fun factorys silikon glid.
Smak & lukt: Som andre silikonglid, ingen smak, ingen lukt
Glideevne: svært god
Pris: 169,- for 100 ml gir en liter pris på 1690,-
Annet: Av en eller annen merkelig grunn sender Fun Factory med en prøve av denne sammen med enkelte av sine silikon produkter og det er litt merkelig siden silikon leketøy IKKE bør brukes sammen med silikon glid.
MERK: Det er mulig å benytte silikon glidemiddel uten tillsetningsstoffer sammen med høy kvalitets silikon… vi vil komme tilbake på ett senere tidspunkt med hva som er trygt.
Vår totalvurdering: Ett godt glidemiddel som kommer i en elegant flaske som trygt kan stå fremme.

Produktnavn: Dew drops silikon glid
Om dette glidemiddelet: Liten diskre flaske som er ypperlig å ta med for de som er mye på reisefot.
Smak & lukt: ingen smak, ingen lukt
Glideevne: Svært god
Pris: 149,- for 60 ml gir en liter pris på 2483,-
Annet:
Vår totalvurdering: Liten, praktisk flaske med en god lukke mekanisme, men som er litt for dyr.

Produktnavn: Eros bodyglide
Om dette glidemiddelet: Kanskje det mest kjente silikon baserte glidemiddelet? Egentlig ikke ment som glidemiddel, men for kroppsmassasje. (Derav navnet, bodyglide)
Smak & lukt: Ingen lukt, ingen smak.
Glideevne: Svært god
Pris: 189,- for 100 ml gir en liter pris på 1890,-
Annet: Dette glidemiddelet nevnes spesielt av good vibrationes kjeden i USA som ett glidemiddel som er kjent for å forårsake underlivs infeksjoner.
Andre hevder at det er det beste glidemiddelet på markedet og at det IKKE forårsaker noen infeksjoner… men de sier samtidig at bodygliden primært er for erotisk massasje…. Så får man tolke det slik man vil.
Generelt vil vi si at dersom man har problemer med underlivsinnfeksjoner bør man holde seg til milde vannbaserte glidemiddler. Om man har forsøkt silikon glid og det fungerer greit, så fortsett for all del med det 🙂
Forøvrig den første silikon baserte massasjeoljen på markedet.
Vår totalvurdering: Ett midt på treet produkt som man enten elsker eller hater.
Oppdatering: Velg eros Pjur for intimtbruk, pris & mengde er identisk, men pjur skal være ett renere produkt og skal være 100% trygt å benytte både analt & vaginalt.

Produktnavn: Moist silikonglid
Om dette glidemiddelet:Ingenting å bemerke
Smak & lukt: Vondt smak som ikke egner seg for oralsex, overhodet.
Glideevne: Glir & glir
Pris: 129,- for 125 ml gir en literpris på 1032,- pr liter.
Annet: Testens billigste silikon baserte glidemiddel. Og det eneste silikon baserte glidemiddelet i testen som IKKE må brukes sammen med kondomer!
Vår totalvurdering: Grei så lenge man holder den langt unna alt som er av gummi. ( hansker, kondomer, sexleketøy, klær osv)

Vi endte opp med Body fluid som testvinner i vår silikon test, den er ikke for dyr, den har ett stilig enkelt design og den kan brukes sammen med kondomer.
Om du er 100% sikker på at du ikke skal bruke den sammen med noen form for latex, kan du trygt velge testens billigst, moist silikon.

Silikon basert glidemiddel har både fordeler og bakdeler i forhold til vannbasert glidemiddel. For full oversikt henviser vi til erotikknett’s glidemiddel oversikt, men kort fortalt er forskjellene: Silikon glir lengre, fordi det ikke trekker inn i huden like fort. Bakdelen er at det kan være vanskelig å få av etter bruk, såpe & vann er påkrevd. Man trenger derfor ingen stor fantasi for å se for seg at rengjøringen etter samleie kan være relativt omfattende.
De som er ømtålige for vaginale infeksjoner bør ikke bruke silikonbasert glidemiddel vaginalt. Til gjengjeld er silikon glid perfekt for analsex…..

Glidemiddel får du kjøpt i vår webshop (sammen med leketøy for både han & henne) på http://shop.erotikknett.no