Valg av sexleketøy – nybegynner

foto av: Erotikknett

Utvalget er enormt, og for den uerfarne kan det være utfordring nok i å bare forsøke å forstå hva alt er til. Her vil vi forsøke å hjelpe deg litt med å komme i gang.

Når du skal kjøpe ditt første sexleketøy, er det fort gjort å trå feil og ende opp med noe som i hvert fall ikke frister deg til å eksperimentere videre. Vi har jobbet med å selge denne typen produkter i flere år og har i tillegg til en "personlig interesse". I løpet av denne tiden har vi skaffet oss en viss kompetanse når det gjelder sexleketøy. Dessverre er det fortsatt umulig for oss (og alle andre) å fortelle deg akkurat hva DU syntes er best. En ting "alle andre" roser opp i skyene behøver ikke være noe for deg i det hele tatt.

Det er nemlig slik at til syvende og sist er DU den eneste som vet hva som er godt for deg. Det er en ting som er viktigere enn alt annet før du bestemmer deg for hva du skal gå for i sexbutikken: Hva liker du?

Det er det eneste som teller, hva andre mener, hva de i butikken anbefaler… ikke noe av dette betyr noe. Det er du som skal bruke den og det er du som (forhåpentligvis) får deg en ny, fast følgesvenn. Nå er det jo vanskelig å vite hva du liker, all den tid du ikke har prøvd en vibrator før, men følgende spørsmål bør hjelpe deg å danne et bilde av hva du vil ha:

1: Hvor stor skal den være? Alt fra en finger til en arm er tilgjengelig, og valg av størrelse ER viktig. Du kan få korte tykke, lange tykke, korte tynne eller lange tynne.
2: Skal den brukes til penetrering eller på klitoris? Kanskje begge deler? Dersom du IKKE skal bruke den til penetrering kan du kikke på de forskjellige apparatene som er designet for klitorisstimulering. De kan se ut som bier, sommerfugler eller noe helt annet. Dersom penetrering står på ønskelisten, begrens deg/dere til å se på de tingene med en fasong som tillater denne typen utskeielser.
3: Skal den være hard eller myk? Med hard menes hard som hardplast eller glass. Med myk menes forskjellige jelly-materialer eller silikon.
4: Kraftig eller mindre kraftig vibrasjon? En vibrator i hardplast har vanligvis en kraftigere vibrasjon enn en i et mykt materiale.
5: Begynn med noe som ikke koster all verden. Det er kjedelig å bruke 7-800,- på noe du uansett ikke liker. Dersom du virkelig liker ditt nye leketøy, kan du heller gå til anskaffelse av en som er hakket dyrere og bedre neste gang.
En vibrator er forbruksvare, og kan fint "brukes opp".

Disse svarene vil langt på vei hjelpe deg å danne et bilde av hva du er på utkikk etter. Husk at det alltid er lov å spørre om du lurer på noe, uansett om det er i en fysisk butikk eller på Internett. De som jobber med slikt er vant til å få spørsmål, og blir ikke sjokkert (nesten) uansett hva du spør om.

De vanligste feilene nybegynnere gjør:
1: Gutter har en tendens til å kjøpe alt for store vibratorer og dildoer. En sort gummipikk på drøye 30 cm lang er ingen lett introduksjon.
2: Å overaske partneren med noe som ser ut som en ekte pikk er sjelden veien å gå, med mindre dere har snakket om det på forhånd. Ofte er det kanskje bedre å gå for noe i en litt mer "spenstig" farge og gjerne med en fasong som leder tankene over på litt andre ting.
3: De kjøper ikke glidemiddel, de trenger det nemlig ikke. Dette er en påstand vi stadig hører. Vel, bruk glidemiddel sammen med vibratoren/dildoen din så VIL du merke forskjell. Mange vibratorer/dildoer er laget i et materiale som til en viss grad er porøst og det øker behovet for glid. Så kjøp med en liten flaske glidemiddel, det er som prikken over i-en å regne.
4: Det er synd å si det, men high-tech vibratorene egner seg ofte best for viderekommende. Mange av de er svært gode, uten tvil, men for en nybegynner kan det rett og slett være for mange ting å holde styr på.
5: Glemme å kjøpe batterier. Vi hører stadig om tilfeller hvor man må ta batterier fra fjernkontrollen på TV-en.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar