Veien til mannens hjerte går gjennom underlivet, er det noen som hevder. Det er nesten riktig, men bare nesten. Om du sikter litt høyere, nemlig magen, så er du på rett plass. Det er heller ikke bare mannen som lar seg forføre av velduftende og velsmakende retter. Noen menn har også skjønt at den perfekte måten å score hos sin hjertes utkårede er å servere noen gastronomiske nytelser hun sent vil glemme …
Det er ikke hipp som happ hva man serverer. TV-reklamen vil gjerne ha deg til å tro at om du kjøper en pose ferdig saus og heller den over spagettien så er du reddet. Eller hva med en Grandiosa? Er det noen som i fullt alvor tror at man scorerer høyt på å servere en Grandiosa? OK, om dere har sittet og ventet på bussen i 4 timer, i øsende regnvær, temperaturen er så vidt over frysepunktet og det eneste som finnes i fryseren når du endelig greier å praie en taxi som får kjørt dere hjem, er en Grandiosa, så kanskje. Forutsatt at du varmer den mens din partner tar en varm dusj og den serveres med en god rødvin og mengder med stearinlys som gir den rette stemningen. Kanskje.
Nei, den som virkelig vil score finner andre veier, veier som krever litt mer kreativitet og forarbeid. Det første man må gjøre, og her er det faktisk ganske mange som synder, er å finne ut om det potensielle offeret faktisk liker det du har planer om å servere. Selvsagt så trenger man jo ikke spørre direkte, men litt diskré forhøring om hun/han f.eks. liker sjømat kan være en god start. Litt kjipt å servere hvitvinsdampede østers til en som ikke tåler østers, ikke sant? Neste skritt på vei til en perfekt middag er råvarer. Gode råvarer koster ofte litt mer og kan være litt vanskeligere å få tak i, men skal man lykkes så er det essensielt. Generelt er fersk fisk/kjøtt bedre enn frossent, indrefilét er mørere enn flatbiff osv. Det finnes spesielle delikatesseforretninger rundt i hele vårt langstrakte land og for den spesielle anledningen kan det lønne seg å avlegge dem en visitt. Dessuten er betjeningen som oftest mer enn behjelpelige med å komme med råd og tips om hvordan man skal få det beste ut av råvarene.
Og der er vi over på neste skritt. Det er et faktum at de fleste av oss ikke er de fødte kokker. Vi kan skryte på oss det utroligste når det gjelder å sjarmere det annet kjønn, men når vi står der med stekepanna og kjelen så er mange av oss rimelig hjelpeløse. Søk råd hos noen som kan. Et godt tips er mødre, og om de ikke vet råd, så kan de som oftest sende deg videre til noen som kan. Det beste av alt er at de setter pris på å bli spurt om råd, siden det viser at du faktisk er interessert i å kunne lage god mat, og det er en ferdighet foreldre generelt setter stor pris på. Alternativet er en god kokebok. Det er dessverre ikke like bra, siden de fleste kokebøker rett og slett ikke er detaljerte nok for oss som ikke kan, men som gjerne vil imponere på kjøkkenet. Om du allikevel blir sittende med kokeboken, så følg det som står der NØYE … Vi ønsker deg lykke til.
Om alt annet mislykkes … En enklere måte å servere god mat på, som ofte er nesten like vellykket, er å invitere med ut på en god restaurant. Det sier seg vel selv hvem som blir sittende med regningen, så sørg for å ha dekning på kortet …