Hvordan man lager barn vet du antageligvis siden du har funnet veien til våre sider. Det du kanskje ikke vet er hvordan du kan bestemme barnets kjønn. Omtrent siden tidenes morgen har muligheten til å påvirke barnets kjønn vært noe man har utviklet forskjellige teorier for å greie.
Nå kan vi si det med en gang: Per i dag finnes det ingen måte å være 100% sikker på; de fleste måtene gir en treffprosent på ca. 50%, som jo er oddsen for at du skal få en sønn/datter helt uten å prøve å manipulere naturen. Men det kan jo være moro å lese om de forskjellige metodene som er brukt, dessuten kan enkelte av dem være ganske artige å sette ut i praksis….
En av de eldste kjente motodene kommer fra Kina. Oppskriften ble funnet i et gravkammer, datert godt over 700 år tilbake i tid. Metoden er kjent som den kinesiske fødselskalenderen; det er en relativt avansert utregningsprosess, hvor forholdet mellom kvinnens alder ved fødselen og måneden for befruktningen er nøkkelen. Noen tall for hvor treffsikker denne metoden er har vi ikke greid å finne på vår søken på Internett, men vi kan jo trøste oss med at sjansen for å få det «rette» kjønnet på barnet uansett er 50%.
Den amerikanske gynokologen Landrum B Shettles har skrevet boken «How to choose the sex of your baby». Bak boken ligger det 30 års forskning på emnet; hele hans teori bygger på vitenskapelige fakta rundt forskjellen på jente- og guttesædceller, samt når i syklusen befruktningen skjer. I korthet kan vi sammenfatte hans teorier som følger: For å få en jente skal man ha samleie så lenge før eggløsningen som mulig, dog ikke lenger enn to dager før. Den beste stillingen er misjonærstillingen, og det er av essensiell betydning at kvinnen ikke får orgasme. For å få en gutt skal man ha samleie så tett opp til eggløsningen som mulig, den beste stillingen er at han tar henne bakfra, og det er viktig at hun får orgasme. Shettles hevder å kunne dokumentere at hans måte har fra 75% til 90% sjanse for å fungere. For å få en full forståelse av hans teorier anbefales det å kjøpe boken; den kan man få kjøpt blant annet via forskjellige bokhandler på Internett.
«Selnasmetoden» er nok den mest kjente metoden for mange, kanskje spesielt siden den markedsføres aktivt via Internett. Ifølge denne teorien er det mulig å regne ut forskjellige datoer hvor det er større eller mindre sjanse for å få et guttebarn. Man kan spørre seg hvordan man kan regne ut slikt, men det nærmeste vi har kommet en løsning er en påstand om at kvinnens eggceller er positivt eller negativt ladet og at dette skifter i løpet av hennes syklus.
GIVF-instituttet i USA har utviklet en vitenskapelig måte å bestemme barnets kjønn på; metoden går under navnet «sperma separasjons». Som navnet sier, går den i all hovedsak ut på skille gutte- og jentespermier. Nå er ikke metoden utviklet primært for å gi folk det barnet de alltid har drømt om; det ligger alvorligere årsaker bak. Det hele dreier seg om å forsøke å komme genetisk arvelige sykdommer til livs, ved å filtrere ut de spermiene som har slike genetiske anlegg… og da fortrinnsvis sykdommer som f.eks. rammer bare den mannlige delen av slekten. Nå skal det tas med at metoden også brukes på vanlige mennesker, og da for å hjelpe foreldre som er villig til å investere en del $1000 for å øke sjansen for å få akkurat det barnet de alltid har drømt om. Metoden har størst sjanse for å fungere om man ønsker seg et jentebarn; de hevder ca 80%. Om man derimot ønsker seg et guttebarn, bør man ikke være for optimistisk; de hevder selv at da er det ca 60% sjanse for å lykkes.