Swinging og swingers er omgitt av myter og rykter som mange har det til felles at de ikke har noe med virkeligheten å gjøre. Vi tar en liten titt på noen av de vanligste.
1: Swinging handler om upersonlig sex.
På 60- og 70-tallet når kulturen virkelig slo rot dreide det seg like mye om å gjøre opprør mot de etablerte sosiale normene som gjaldt. At folk oppga falske navn og etablerte innfløkte aliaser for at ingen skulle vite hvem de egentlig var, var helt normalt. På den tiden var det derfor relativt vanlig at man egentlig ikke visste noe om den man hadde sex med. Over tid har dette endret seg drastisk, selv om det i enkelte miljøer fortsatt dreier seg om å ha sex med flest mulig nye mennesker på kortest mulig tid, så er dette unntaket, ikke normen. De fleste ser swinging som en sosial aktivitet hvor flørten, sjekkingen og det å utvikle vennskap med nye mennesker er det viktigste. Sex er ikke lenger «et must» det er noe som følger med dersom man finner mennesker man trives i lag med. Ganske likt det som skjer når man som singel går ut på byen.
2: Swinging passer for de som har problemer med intimitet og nærhet. Denne myten bunner i den forrige, fra den gang swinging for en stor del dreide seg om upersonlig sex. Som nevnt er det i de fleste miljøer ikke slik lenger. Derfor er intimitet og nærhet viktige faktorer for de som i en eller annen form driver med swinging.
3: Swingersklubber er et sted hvor man konkurrerer med andre om å nedlegge flest mulig eller å få tak i de mest attraktive partnerne. Vel, stort lengre fra sannheten går det vel neppe an å komme. Slik kan det være om en vennegjeng tar en tur på byen, men slik er det altså ikke i swingersmiljøet. Enhver som beveger seg inn i miljøet vil oppdage et kameratskap som bare er mulig nettopp fordi man ikke konkurrerer.Ingen i miljøet er ute etter en ny livsledsager. Folk er der for å ha det hyggelig og dersom de treffer «de rette», ha god sex. I et miljø hvor de seksuelle mulighetene er ubegrensede er det ikke behov for å konkurere. Om man treffer en man kunne tenkt seg å ha hatt sex med og vedkommende forsvinner av gårde med en annen, so what? Det er mange flere hyggelige mennesker på stedet og muligheten for at man skal treffe denne personen igjen ved en senere anledning er så absolutt tilstede.
4: Swinging er for de pene og vellykkede. el, det finnes enkelte klubber som ser an alle medlemmer for at de skal passe til hverandre både utseendemessig og aldermessig, men disse klubbene utgjør bare en brøkdel av miljøet. De fleste steder vil man kunne treffe et vidt spekter av mennesker i alle aldre og av alle utseender. Husk at det en finner tiltrekkende ikke nødvendigvis er det eneste som er tiltrekkende.
5: Swinging er for de stygge og mislykkede. Se forrige svar… det er folk i alle aldre og fra alle samfunnslag som praktiserer swinging.
6: Swingere har et dårlig utviklet sosialt liv. For det første: Man må ha svært gode sosiale antenner for å i det hele tatt passe inn i miljøet, man må ha evnen til å kommunisere med andre mennesker og ikke minst sin egen partner. Swingers er som oftest folk i etablerte forhold, gjerne med ett eller flere barn og de har et hektisk liv utenfor «miljøet» – det er derfor heller snakk om å komme seg unna en hektisk sosial hverdag noen timer.
Dette var bare noen av alle de myter som omgir denne formen for sosialisering og sex. Heller enn å svare på alle de ting folk tror, har hørt, eller frykter, kanskje vi burde ta en liten kikk på hvorfor vi tror så mye negativt om et miljø som knapt har skadet en flue på 40 år? Så godt som hver gang swinging, gruppesex eller partnerbytte nevnes, er det snakk om noe negativt. Hvorfor er det slik? Hvorfor vil ingen fortelle om det positive aspektet ved swinging? Hvor ofte nevnes det at de fleste aktive swingers har ett fått et bedre sexliv med hverandre etter at de begynte med swinging? Hvor ofte nevnes det at mennesker knytter livslange vennskapsforhold? Hvordan kan det ha seg at en journalist en kveld er på sin lokale swingersklubb og dagen etter skriver nedlatende om dette miljøet? En grunn som kan beskrives med ett ord: SYND. Religion har et godt grep om store deler av det etablerte samfunn, ikke bare i Norge, men i hele verden. De fleste religioner aksepterer ikke fri sex, de gjorde det for noen tusen år siden, men ikke nå lenger. De religiøse gruppene står sterkt i vårt samfunn, nåde den avis eller TV-stasjon som terger på seg en haug kristne eller muslimer. Men det finnes en grunn til som kanskje er like viktig: Faktum er at sex med andre enn sin faste partner er en drøm for de fleste, om ikke hele tiden, så i hvert fall fra tid til annen. For de fleste er det en umulig drøm (eller fantasi) og misunnelse kan være en av årsakene til at det skrives og sies så mye negativt om denne kulturen. En siste grunn er at vi mennesker har en tendens til å frykte det vi ikke forstår. Altfor lite saklig informasjon kommer ut til den vanlige norske mann og kvinne. De fleste vet knapt hva swinging dreier seg om og da er det rett og slett slik at fremfor å prøve å forstå, velger man å ta helt avstand fra det.
Dette var bare noen punkter, men dersom du ønsker å få en litt dypere forståelse av hva swinging dreier seg om, vil jeg på det varmeste anbefale å kikke litt på erotikknett.no sine sider om swinging.