Åpne forhold – typer

Det finnes utallige former for åpne forhold, noen mer kompliserte enn andre, felles for alle er at de i hvert fall til en viss grad lar de to partene innlede seksuelle forhold til andre, uten å involvere partneren på noe vis.

De forskjellige typene åpne forhold, defineres faktisk av hvilken regler du og din partner har satt.

Den enkleste og farligste varianten er den helt uten regler.
Her kan begge parter operer utenfor forholdet etter eget forgodtbefinnende, ingen personer eller steder er forbudt, problemer eller utfordringer med følelser tar man på sparket og man trenger ikke dele noe med partneren, før under eller etter.
Sjansen for at det skal fungere over tid, er tilnærmet lik null.

Så har man de med veldig mange regler.
Man får ikke lov til det eller det, man må varsle partneren på forhånd og om man faktisk får lov kommer an på hva partneren føler der og da.
Dette fungerer svært sjelden, på et eller annet tidspunkt vil en av partene føle at hun /han gir mye mer enn hun/han får igjen og det vil skape ubalanse i forholdet.
De som har et slikt åpent, vil antageligvis være bedre tjent med å gå over i et swingersforhold der er reglene og rammene klarere og det er mindre vanlig at det blir så skjevt.

Så har man de med en gjennomtenkt mengde regler
Her har man snakket grundig gjennom ting, begge parter er enig om hvilken regler som gjelder og ikke minst: Begge parter følger reglene.
De fleste eventualiteter er diskutert og man har vurdert risikoer som hvordan man skal håndtere situasjoner hvor følelser dukker opp eller folk man pleier omgang med jevnlig.
Dette er par som har en god og åpen kommunikasjon seg i mellom og hvor begge er beviste hva det er de gjør.
Dette er en gruppe mennesker som ofte lykkes i lengre perioder og noen ganger fungerer det utmerket.
Dessverre er følelser en merkelig ting og ofte er det personer utenfra som kommer inn å gjør ting ustabilt.

Noen har et situasjons betinget åpent forhold
De minner i grunn ganske mye om de med gjennomtenkte regler, for det har de, men de lever normalt ikke i et åpent forhold.
Det kan være at de gjør det en kveld, en helg eller om en av partene er på ferie alene.
Man kan kanskje si at dette er de som i stedet for å være utro i ferie uken sin på Kreta, får tillatelse til det den uken.
Dette er en gruppe hvor sjansene for å lykkes med et åpent forhold er ganske store, i hvert fall for en periode.
Spørsmålet de må stille seg er egentlig hvorfor de vil leke litt ved siden av, er det bare for sexen og spenningen sin del, er det vanligvis ikke noe problem, skyldes det at man savner noe i forholdet, så er det et problem.

Om vi sammenligner med et swingersforhold, så vil partene i et swingersforhold alltid ha noe de skal ha sagt når den ene parten skal ha sex med andre.
De behøver ikke nødvendigvis swinge sammen.
Videre involverer swingers seg utelukkende med andre swingers.
Dersom en eller begge partene kan treffe og ha seksuell omgang med mennesker utenfor det lukkede miljøet, er vi over på et åpent forhold.