Collar

Et symbol som brukes innen BDSM, båret av den underdanige.
Ordet kommer fra engelsk, og betyr halsbånd/smykke.

I det virkelige liv, kan et collar ha flere former; Noen bruker et solid halsbånd, rent ut av type hundehalsbånd. Andre bruker en halskjede, et halsbånd, av og til noe som blir smidd sammen hos en gullsmed, slik at det ikke kan fjernes igjen, uten å ødelegges. Det finnes steder man kan få kjøpt ferdige collars, som er laget i metall, skinn, eller en kombinasjon. Noen er smale og beregnet til daglig bruk, andre er brede, og så store at de kun er egnet for bruk i spesielle situasjoner, da de også frarøver den underdanige en del bevegelsfrihet.

På internett kan man formelig se en «inflasjon» i dette symbolet; Noen bytter collar så raskt at man må være svært observant for, om i det hele taget, å legge merke til at det bare er bokstavene i selve collaret som skifter. På internett vil et collar synes i form av en {} efter nick’et/navnet, med den Dominantes initialer inne i. F.eks. kari{XX}.

For noen vil et collar båret daglig, i r/l, være et symbol på linje med en forlovelsesring, eller mulig en giftering. Noe annet er om man under lek bruker et halsbånd av «nødvendige» grunner, som f.eks. å feste den underdaige, feste hendene til halsbåndet, eller som et hjelpemiddel til å tydeliggjøre underdanigheten i en spesiell situasjon, som f.eks. å være ute, offentlig, som en del av «leken». Da vil det kun brukes i den enkelte situasjon, og ikke være et fast symbol som brukes hele tiden.

Legg igjen en kommentar