Hva du ikke bør gjøre med sexleketøy

 

Det er skrevet mengder med artikler om hvordan man kan benytte seg av vibratoren, dildoen eller nær sagt et hvilket som helst annet sexleketøy.

Vi har skrevet en del slike artikler selv, men så fikk vi spørsmålet: Hva bør man IKKE gjøre med sexleketøyet sitt?

Så da har vi satt opp en liten liste over ting man ikke bør gjøre….

Generelt:

Ikke legg fuktig sexleketøy i skuffen, enkelte materialer, spesielt ”kunstig hud” materialer kan lett begynne å mugne.

Ikke benytt sexleketøy når du holder på med noe som krever full konsentrasjon, som fks. Kjøre bil.

Ikke oppbevar sexleketøy i forskjellige myk plast/”kunstig hud” materialer liggende inntil hverandre, enkelte av disse materialene kan reagere på hverandre og de kan smelte sammen.

Ikke putt vibratoren rett i skuffen etter bruk, vask og tørk den ordentlig, mildt såpevann eller vibratorrens er ypperlig.

Størrelsen er ikke alt, det finnes enorme sexleketøy, og særlig menn har en tendens til å tro at hun ønsker en større dildo eller vibrator enn hun faktisk ønsker.

Vibratorer bør IKKE oppbevares med batterier i, batteriene kan lekke og de kan bli tomme og det kan bli pinlig om de starter i det du lukker skuffen…

Sexleketøy er, men få unntak, ikke ment å deles. Skal flere benytte det samme produktet, benytt kondom, sykdommer kan overføres også med fks. En dildo.

Ikke benytt olje som glidemiddel, mange materialer som benyttes i sexleketøy kan ta skade av det.

Skal du benytte sexleketøy på en partner, så ikke gjør som man ofte ser på film: Hardt og brutalt er sjelden et godt sted å starte.

Dildoer og vibratorer:

Ikke bruk mikrobølge ovnen for å varme opp glassdildoer, den blir fort svært varm og dersom den har noen form for fargestoff i seg, er det en mulighet for at den skal eksplodere.
Dildoer i glass med sprekker eller skader må aldri, aldri brukes!

Dildoer og plugger uten vibrator, laget i silikon, tåler å kokes, sexleketøy i andre myke materialer må man ikke koke. (de vil smelte)

En av de vanligste feilene folk gjør, er å drukne vibratoren sin. Er den ikke vanntett, så tåler den ikke å få batterikassen/kontroll enheten senket under vann.

Penisringer:
Dersom penis blir nummen når du har på en penisring, ikke tenk som så at ”jippy, nå kommer jeg ikke så fort”

Anal plugger:
- Putt aldri noe i baken som ikke har en fot som forhindrer at den kan forsvinne opp. Lukke musklaturen kan faktisk trekke ting inn.

-Ikke ta en plugg eller dildo fra anus til vagina, det kan dra med seg en del lumske bakterier som kan gi en ubehagelig infeksjon.

-Rå kraft kan aldri erstatte glidemiddel når det gjelder enhver form for analsex.
-Gjør det vondt, er det noe som er galt.

Helt til slutt: Det er en myte som sier at man aldri må benytte silikon glidemiddel med sexleketøy i silikon…
Noen av verdens beste produsenter av plugger i silikon, blant annet TANTUS anbefaler faktisk å bruke silikonglid med deres plugger, men da silikon PREMIUM glid.
Dersom man derimot har en dildo eller vibrator som ikke er i 100% ren silikon, kan den reagere med silikon glidemiddel og ”smelte”.