Hvordan sette på et kondom

 

 

Kondom er i utgangspunktet en av de sikreste måtene å unngå å få barn på, dessuten er det den eneste prevensjonen som også beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer. Et kondom tåler utrolig mye, dersom det settes på og brukes riktig. Dessverre er det mange som setter det på feil, eller ødelegger det med negler eller «feil» bruk. Her er vår lille guide til hvordan et kondom skal settes på.

1: Bruk kondomer av et kjent merke og sjekk holdbarhetsdatoen. Enkelte butikker slurver mye og fjerner ikke kondomene fra hylla selv om de gikk ut på dato for et år eller to siden. Kondomer holder ikke evig … Kondomer bør ikke oppbevares over lengre tid i f.eks. en lommebok. Varme (og kulde) kan svekke dem slik at de kan gå i stykker under bruk.

2: Vær forsiktig når du pakker det ut. Lange negler er ikke noe som går spesielt godt sammen med et kondom.

3: Press på tuppen med to fingre slik at det blir litt ledig plass der før du ruller det nedover penis. Sett på kondomet riktig vei! Rullen skal peke oppover, slik at du kan rulle det nedover … Det ER mulig å sette det på feil vei, men det blir ofte fullt av luft og rifter i kondomet, slik at det ofte går i stykker under akten. Noen foretrekker en dråpe eller to med glidemiddel inne i kondomet, men vær forsiktig og ikke bruk for mye, for da kan kondomet simpelthen gli av. Et kondom skal ikke settes på før penis er hard.

4: Trekk forhuden på penis tilbake og rull kondomet på penis. Pass på at det ikke kommer luft i kondomet underveis.

5: De fleste kondomer er utstyrt med glidemiddel. Dersom det ikke er glid på kan du ta på litt nå, men hold deg til vannbaserte glidemidler. Olje kan ødelegge kondomet på kun kort tid.

6: Når han har kommet, er det viktig at penis (og kondomet) blir fjernet før hans ereksjon forsvinner, siden kondomet da kan falle av. Ta tak rundt penisroten (og kondomet) og trekk den ut.

7: Et kondom skal bruke kun EN gang! Dersom dere er klare for en runde til, så bruk et nytt kondom.

 

For de litt avanserte kan det anbefales å tre på kondomet med munnen. Det krever litt trening, men en mann som er villig til at du øver på ham bør ikke være så veldig vanskelig å finne …

1: Legg kondomet på penishodet (det er en fordel om han ligger på ryggen og du holder om penis slik at den peker rett opp).

2: Press kondomet nedover med leppene, her er det viktig at du passer på tennene.

3: Underveis så kan du hjelpe til litt med hånden, gjerne med litt lange stryke-/runkebevegelser.

4: De færreste greier å tre på helt ned med munnen, så der er det hånden som gjelder, men fortsett å suge, så føles det fortsatt like godt.

Lykke til!