Klitoris

Ordet klitoris er som veldig mange andre ord som beskriver delen av kroppen vår, av gresk opprinnelse. Det betyr «Den lille bakken» Vi kan vel bare gjette på hvordan man fant på dette navnet….

Kvinnens klitoris er ikke av ny opprinnelse, det er ikke noe som kom på mote med kvinnefrigjøringen på 70 tallet, de eldste beskrivelsene av den er nemlig datert helt tilbake til år 200.
Siden den gang har ny viten blitt oppdaget, for så å gå tapt før det igjen er blitt oppdaget flere ganger.

Men det mest utrolige i klitoris sin historie er at det var først i 1998 at man oppdaget hvor stor den egentlig er.
I det 1500 århundre antok man riktignok at den var like stor som mannens penis, den gang mente man nemlig at en kvinne var egentlig en mann som det skjedde en feil på «under produksjonen»….
Løse og selvfølgelige feilaktige konklusjoner, det er heldigvis ikke mange den dag i dag som mener at kvinner er feilproduserte menn…

Uansett, gjennom sin forskning oppdaget den australske legen Helen O Connell ( det måtte selvsagt en kvinne til) at den delen av klitoris man faktisk kan se bokstavelig talt er bare toppen av isberget.
For som med ett isfjell er bare 10% synlig… resten ligger under overflaten.
Mesteparten av klitoris består av ett svampaktig vev, som fylles med blod og svulmer opp på samme måte som penis. Det er fra 3 til 9 cm langt, såpass stort at man kan undres over at det ikke er lokalisert tidligere, men legene unnskylder seg med at det ligger godt gjemt mellom knokler og fett og derfor har vært nesten umulig å oppdage.
Men Helenes oppdagelse stopper ikke der, klitoris har også to små «armer» som følger skjeden. Disse armene har blitt lokalisert tidligere, men har feilaktig blitt regnet som en del av skjeden. Man antar at de har som formål å gi kvinnen stimulans av klitoris under samleie, slik at hun sørger for å tilføre skjeden nok fuktighet.
Men å bekrefte dette krever mer forskning, vi venter spent på resultatet vi.

Videre har også klitoris forbindelse med livmorveggen, skjeden, blæren og urinrøret, i det ligger antakeligvis forklaringen på at mange kvinner som er operert for inkontinens føler liten lyst på sex.
Klitoris er rett og slett blitt skadet under operasjonen, men denne viten kan forhåpentligvis gjøre det lettere å finne nye operasjons teknikker som forhindrer slikt i fremtiden.
Konklusjonen er at kvinnens klitoris nerve faktisk er like sto som hovednerven i mannens penis.
Det er med andre ord fastslått en gang for alle at kvinnens klitoris ikke er en mini utgave av mannens penis, den er like stor og har en rekke av de samme elementene i seg, både hode, svamplegeme er på plass samt selvfølgelig evnen til å gi en enorm nytelse… om den behandles riktig.

Facts:
Den synlige delen av klitoris varierer fra 5 med mer til 2,5 cm på en voksen kvinne. Klitorisens størrelse spiller for øvrig ingen rolle når det gjelder verken hvor fort eller hvor kraftige orgasmer kvinnen oppnår.

Klitoris er den delen av kvinnens kropp som er forsynt med flest nerver… faktisk godt over 8000, mer enn dobbelt så mange som finnes i hele mannens penis.

Klitoris er for øvrig det eneste menneskelige organ som tilsynelatende ikke har noen annen funksjon enn å gi nytelse.

75% av alle kvinner må ha en eller annen form for direkte stimulering av klitoris for å oppnå orgasme og da er det kjekt å vite at den beste samleiestillingen for å stimulere klitoris er om hun sitter oppå ham.

Når kvinnen sover, oppfører klitoris seg omtrent som mannens penis, den svulmer opp ca hvert 90ende minutt.

Klitoris er dobbelt så stor som normalt når kvinnen nærmer seg orgasmen.
Etter orgasmen bruker klitoris kun 15 sekunder på å gå tilbake til normal størrelse.

40 % av alle kvinner kan oppnå orgasme om klitoris blir stimulert mellom 1 og 10 minutter, om stimuleringen vedvarer i 20 minutter, vil 90% av alle kvinner ha oppnådd orgasme.

Ifølge Tantra, så er kvinnens overleppe forbundet direkte med klitoris og er dermed regnet som ett av de mest erogene områdene på kvinnens kropp.