Materialvalg

I tidligere tider var det slik at vibratoren var laget av enten hardplast eller latex (mykere plast)
Slik er det ikke lenger.

Jelly vibratorer: Vibratorer finnes i en mengde forskjellige materialer, de fleste heter ett eller annet med jelly. Jelly er etter hvert blitt en slags samlebetegnelse på en hel haug med forskjellige materialer som egentlig ikke skiller seg fra hverandre på noen spesiell måte, annet enn at noen er hardere enn andre.
Jelly vibratorer er vanligvis relativt rimelige, de er mykere enn vanlig latex vibratorer og tar opp varmen fra kroppen raskere, slik at de føles mer naturlige.
Bakdelen med jelly vibratorer er at hva den egentlig er laget av vil du aldri få vite. Det var for ett par år siden masse skriverier om at en del jelly vibratorer inneholdt skadelige stoffer, det hele kokte ned til ingenting.
Noen få produkter forsvant fra markedet, men etter at disse produktene gikk gjennom noen nye undersøkelser, hvor det kom frem at faren ved å bruke de kun var teoretisk, kom de tilbake.
En annen og viktigere bakdel er kanskje at en stor del av de jelly vibratorene på markedet er av så dårlig kvalitet at de går i stykker etter svært kort tids bruk.

Latex vibratorer: Som nevnt innledningsvis var latex det vanligste materialet å lage vibratorer av tidligere. Latex er lett å jobbe med, det koster lite og man trodde tidligere at det var ett stoff kroppen ikke reagerte negativt på.
De fleste har ingen problemer med latex, men forskning har vist att overdreven kroppskontakt med latex kan frembringe latex allergi eller latex intoleranse.
Når det er sagt skal det også sies at dersom man skal få det pga. vibrator bruk, må man bruke den stort sett døgnet rundt i lange tider, så for den jevne vibrator bruker er faren ikke eksisterende.
Det finnes dog en del mennesker som allerede lider av latex allergi (eller intoleranse) disse må IKKE bruke latex vibratorer/dildoer/kondomer da dette kan gi allergiske reaksjoner som kløe eller svie. I verste fall kan også allergien bli verre.
De rene latex vibratorene er ikke lenger så vanlige, fordi disse oppleves som for harde og de føles rett og slett for plastikk aktige ut.
Det er til gjengjeld kommet en mengde sexleketøy som er laget i latex baserte materialer, ofte blandet med ett jelly materiale. Disse vibratorene er ofte en del dyrere og mange av de føles nesten som «the real thing»
Verdt å merke seg er atd e fortsatt kan gi en negativ reaksjon dersom du ikke tåler latex.

Hardplast: Vibratorer i hardplast er enkle å kjenne igjen. 75% av hardplast vibratorene som selges her i landet er gull eller sølvfarget.
Disse vibratorene egner seg godt til utvortes bruk, for å stimulere klitoris, men til annet bruk egner de seg ikke spesielt godt.
Med sin klassiske design og lave pris er den ett godt valg for de som er nybegynnere med vibratorer.
Det er også kommet ett par hardplast vibratorer på markedet nå som skiller seg fra andre vibratorer ved at de har ett svært lavt lydnivå, samtidig som de har svært kraftig vibrasjon.
Dette gjelder vibratoren Whisper og dens bror, Gyro g-spot.
Dette er for øvrig to av de vibratorene vi har fått flest positive tilbake meldinger på gjennom de siste årene.
Det er svært får problemer forbundet med hardplast vibratorer, for en del år siden var det ett kjent problem at malingen på enkelte vibratorer kunne begynne å flasse av, noe som naturligvis ikke er spesielt bra.
Dette problemet har vi aldri verken opplevd eller hørt om de siste årene, men dersom det skulle skje at vibratoren din begynner å flasse maling må du IKKE bruke den.
Da er den oppbrukt og det er på tide å gå til anskaffelse av en ny.

Cyberskin: For noen år siden ble det lansert en serie med sexleketøy i cyberskin.
Dette materialet skulle revolusjonere hele sexleketøy industrien. Aldri før var vibratorer blitt laget i ett materiale som føltes så ekte.
Vel, cyberskin er fortsatt ett materiale som mange velger, men noen revolusjon ble det aldri. Til det har cyberskin for mange bakdeler. Materialet krever pga. sin porøse overflate mer stell enn andre sexleketøy, det bruker lengre tid på å tørke etter at det er vasket og det må (bør) settes inn med talkum før det legges vekk.
Den porøse overflaten gjør også at ett godt glidemiddel er en nødvendighet.
Dersom du kan leve med det nevnte merarbeidet er vibratorer i cyberskin ett godt alternativ, men om du foretrekker noe du bare kan ta frem når du trenger det, bruke det, vaske kjapt av det og legge det tilbake i skuffen bør du nok kanskje se etter ett produkt laget i ett annet materiale.
Det finnes også sexleketøy i loveclone materiale, eller real skin materiale osv. som egentlig er det samme materialet med som har fått ett annet navn siden det er snakk om en annen produsent.

Silikon: Silikon har de siste årene seilt opp til å bli den store vinneren når det best egnede materialet for sexleketøy skal trekkes frem.
Materialet er behagelig mykt, det tar opp varme fra kroppen svært kjapt, så det føles svært ekte, det er enkelt å renholde (silikon er det eneste av de nevnte materialene som tåler ett kjapt oppkok) og vibratorer av silikon er generelt av svært god kvalitet.
De første silikon vibratorene på det norske markedet var de japanske klassikerne samurai, ET og tvilling vibratoren. Senere er det blitt mange flere, best kjent er antakeligvis vibratorene fra tyske fun factory.
De har produsert G-ormen, semirealistic, delfinen og den nå så berømte stjernetegn serien som består av tolv forskjellige vibratorer, en for hvert stjernetegn.
Også andre produsenter som penthouse, california erotic, doc johnson osv har etter hvert begynt å lage sexleketøy i silikon.
Regn med at dette blir ett enda mer vanlig materiale i fremtiden.
Det er to «problemer» med silikon vibratorer, det ene er at silikon er ett dyrt materiale, noe som gjør at prisen begynner på ca 400,- og går oppover, det andre er at du må IKKE bruke ett silikon basert glidemiddel sammen med silikon vibratoren din, da den kan risikere å få noen virkelig stygge flekker.