Omskjæring kvinner

Når jødene fant ut at bibelen for 3000 år siden krevde at barn skulle omskjæres den åttende dagen etter fødselen, så gjaldt det utelukkende guttebarn.
Pikebarn slapp, men historien sier at det skyldtes ikke ett humant menneskesyn, men heller det at kvinner ikke var ønsket som religiøse ledere.
En forutsetning for å kunne være en leder var nemlig at man var omskåret, bibelen sa jo klart at slik var det.
Bibelens ord var lov.
Så enkelt var det å avskjære kvinner fra å inneha religiøse verv av betydning og samtidig frata de all mulighet til å komme til blant makteliten.

På tross av dette er også kvinner blitt utsatt for kniven i lang tid og for henne har det langt alvorligere konsekvenser enn det har for noen mann.
En omskåret mann mister forhuden, en kroppsdel som har minimal praktisk betydning (om man ser bort fra at den forenkler onanering)
Kvinner på sin side risikerer å miste langt mer, det er normalt at klitoris forsvinner sammen med ett sett kjønnslepper og det kan nærmest sammenlignes med at en omskåret mann mister hele penisen.
Resultatet er nemlig det samme, kvinnen er ikke lenger i stand til å få en orgasme, eller føle nytelse ved sex.
For ikke å snakke om all smerten som er forbundet med selve omskjæringsritualet…
Selve omskjæringen foretas ofte av en lokal landsbykvinne og sterile omgivelser er ett fremmedord, det samme er bedøvelse.
Konsekvensene er ofte sjokk, infeksjoner og blodforgiftning. Dødsfall som følge av omskjæring er heller ikke uvanelig.

Årsaken til at kvinner omskjæres er den samme nesten overalt hvor disse ritualene foretas:
Det minsker kvinnens lyst på sex, ikke bare det, ett samleie kan ofte bli en svært smertefull affære, noe som gjør at de færreste kvinner mister jomfrudommen før de er gift.
I kulturer hvor jomfrulighet er høyt prioritert regnes dette selvfølgelig som en fordel…
Om hun ikke får den store nytelsen ut av sex regnes som en bagatell, siden hennes primære funksjon uansett er å tilfredstille mannen. Den oppgaven må hun ta seg av uansett, når han sier sex… så skal det være sex.

De stedene hvor det er mest vanlig at kvinner omskjæres er: Afrika, India og Egypt.

Koranen krever ikke at kvinner skal omskjæres, slik den krever at menn skal omskjæres, men den anbefaler at også kvinner gjør det, for på den måten å vise respekt for Mohamed.
Nå er det jo slik, som alle med barn vet, at man ønsker det beste for sine barn. Knapt noe menneske ønsker å gjøre sitt barn vondt, ei heller de foreldrene som tvinger sine døtre til å omskjæres… de gjør det fordi de lever i troen på at det vil hjelpe deres datter til ett bedre liv.
Mødrene er som oftest selv omskåret og de kjenner ingen annen virkelighet, de vet ikke hva de går glipp av og de vet ikke hva de frarøver sine barn. Mange menn vet det nok, men de ser det på en annen måte, for de er en omskåret kvinne en trofast kvinne, for hvorfor skal hun være utro når hun allikevel ikke får store nytelsen ut av det?
Antakeligvis er det årsaken til at koranen anbefaler det.. boken er skrevet av en mann….

Spørsmålet vi sitter igjen med er: Hvordan kan en gud ønske at vi mennesker skal gi avkall på den største nytelse i verden?

Vi i den «vestlige verden» liker å se på oss selv som opplyste, som de som først skjønte at å omskjære kvinner var feil.
Men vi skal ikke gå lengre tilbake enn til 1940 før det ble ansett som helt normalt å foreta en elektrisk omskjæring på kvinner som led av en eller annen psykisk lidelse.
En elektrisk omskjæring skiller seg fra å en «vanlig» omskjæring at kjønnsdelene fjernes ikke, man kobler på strøm og regelrett brenner av alle nerver…