Partnerbytte sammen eller hver for seg?

Partnerbytte kan bety forskjellige ting for forskjellige mennesker…. Det finnes fordeler og bakdeler med de forskjellige variantene.

Man regner normalt med to typer av partnerbytte… begge deler betyr at man har sex med personen av motsatt kjønn i det andre paret.

Den første varianten omfatter alle fire ha sex på same sted, fks. ved siden av hverandre i samme seng.

Den andre varianten innebærer at man skiller lag og hvert «par» har sex i hvert sitt rom.

Å ha sex sammen har fordeler, men også bakdeler.

Å bytte partner i samme seng, gjør det enkelt å kommunisere med egen partner, dersom det skulle oppstå behov for det.

Dessuten er det visuelle for mange en stor og viktig del av swinging.

Å se partneren nyte er for mange noe som er like viktig, eller viktigere, enn egen nytelse.

På den negative siden, kan man si at det for mange kan være vrient å slippe seg helt løs, når man har partneren der…( jada, det er noe man sjelden snakker om, den faste partneren er alltid best bla-bla)

En annen ting er at for noen så dreier det seg om spenningen ved en ny sexpartner, det å utforske en ny partner.

Dersom man er alene med en ny partner, er det ingen forstyrrende elementer med i bildet, om man har to andre som knuller ved siden av en, så er det, uansett om man liker å se, noe som gjør det litt mer vrient å konsentrere seg.

På samme måte som å ha partnerbytte i samme seng har fordeler og bakdeler, har det sin fordeler og bakdeler å ha det i adskilte rom.

Det man bør merke seg før man kaster seg ut i det, er at dersom man skiller lag med sin faste partner, så kan konsekvensene (bakdelene) bli langt større….

Om man skiller lag med sin faste partner og går til hvert sitt rom, blir fordelene til bakdeler og motsatt av det nevnt tidligere.

Man kan konsentrere seg 100% om den «nye» partneren, man kan slippe seg helt løs og man kan kaste alle hemninger overbord.

På generelt grunnlag kan man si at selve sexen blir bedre, siden det er lettere å fokusere, men det krever at man greier å slappe av og ikke bekymrer seg over hva partneren gjør.

På den negative siden er det to faktorer man absolutt bør merke seg:

Man har ikke den visuelle stimuleringen og man mister muligheten til å kommunisere med partneren.

Det første er for mange/de fleste swingers en viktig faktor, å se og bli sett.

Det siste kan være et stort problem, siden kommunikasjon definitivt er noe av det viktigste for par som beveger seg ut i swingersmiljøet.

Det finnes en tredje variant av partnerbytte som er mindre vanlig i swingersmiljøet, hvor alle fire parter er bifile.

Der kan gutta ha sex med hverandre og kvinnene ha sex med hverandre.

Denne varianten er sjelden, mye fordi biseksuell omgang mellom menn generelt ikke er ønsket i swingersmiljøet, men det forekommer.

 

Hvilken variant man velger, må man selv og partneren avgjøre.

På generelt grunnlag vil vi si at partnerbytte i adskilte rom er for de mer viderekommende som har en del erfaring med swinging.

Dersom dere bestemmer dere for å ta skrittet helt ut og treffe noen, eventuelt besøke en klubb, vil dere på et eller annet tidspunkt komme i en situasjon hvor dere treffer mennesker som åpenbart er interesert i dere, men som dere ikke er interessert i.

Det betyr naturligvis at man sier nei, men hvordan gjøre det på en måte som ikke virker uhøflig?

Jeg hører noen av dere som leser dette lure på hvorfor det er så farlig å være uhøflig, det er to grunner til det.

Grunn 1 er at kutymen i miljøet er at man er hyggelig, også mot de man ikke ønsker å ha sex med.

Noen ganger er ikke ting slik de ser ut til med første blikk og selv om de ikke er potensielle sexpartnere, øker muligheten betydelig for å treffe noen man føler man klaffer med, dersom man konsekvent fremstår som hyggelig og sympatisk.

Grunn 2 er at swingersmiljøet er relativt lite, spesielt i Norge.

Alle kjenner noen som kjenner noen som kjenner noen og muligheten for at dere skal treffe de menneskene igjen på en annen fest eller i en annen erotisk sammenheng er så absolutt tilstede.

Da vil dere neppe være kjent som de som ikke er spesielt hyggelige?

Så da er vi enige om at det er en god ide å være høflige.

En ting man ganske fort lærer, er at mennesker i dette miljøet er raske til å plukke opp signaler, noen vil kanskje si FOR raske.

Av egen erfaring kan vi si at vi har opplevd at mennesker har avskrevet oss, siden de følte vi sendte signaler om at vi ikke ønsket ytterligere kontakt…

Så enkle signaler holder normalt.

Man kan fks. Spørre partneren, ”skal vi gå å sette oss der borte?” eller ”skal vi setet oss ved baren” eller ”skal vi ta en dans”

Det er naturligvis meningsløst for alle å bruke flere timer på å sitte å snakke med noen man uansett ikke har noen interesse av å ha sex med, det sender bare feil signaler.

Det er bortkastet tid både for dere og de dere snakker med.

Dersom man er på et sted hvor fysisk berøring er en naturlig del av settingen, boblebad eller badstue, så holder det normalt lenge å bare flytte seg litt unna dersom noen legger en hånd fks. På låret ditt, eventuelt, flytte hånden diskré.

Dersom det ikke holder, så er det på sin plass med et lavt ”ellers takk”

Dersom DET heller ikke virker, så er det på tide å se bort fra punkt 1, om høflighet.

Husk at seriøse swingers alltid begynner fysisk kontakt med berøring på et ufarlig sted, nettopp for å gi deg en mulighet til å signalisere om det er greit eller ikke.

Det samme bør du/dere gjøre, begynn forsiktig og følg med på reaksjoner og kroppsspråk.

På denne måten er det enkelt både å ta initativ og avvise uten at noen skal føle seg fornærmet.

Det er helt akseptert å avvise uten at man behøver å gi noen grunn.

Alle som har ferdes i swingersmiljøet en stund har opplevd å bli avvist noen ganger.

Det å spørre om hvorfor man blir avvist er direkte uhøflig og et klart tegn på at vedkommende som spør ikke er så veldig opptatt av hvordan han/hun oppfører seg.

Da kan man ganske enkelt svare: ”Det at du i det hele tatt spør om hvorfor, er grunn nok”

Helt til slutt:

De fleste som besøker en klubb for første gang blir positivt overasket over hvor godt de blir tatt i mot og hvor enkelt det er å forholde seg til andre gjester.