Skapt for swinging del 4: Samfunnets syn

I løpet av de siste 50 årene er både homofile og de som praktiserer SM kommet fram i lyset etter å ha vært kalt perverse, og begge deler er i hvert fall i teorien blitt å regne som akseptert. Så hvorfor er ikke swinging akseptert? Hvorfor er det å si at man praktiserer swinging/partnerbytte/gruppesex så mye verre?

 

Alle undersøkelser om emnet har konkludert med at det finnes langt flere mennesker som praktiserer/ønsker å praktisere swinging enn det er f.eks. homofile.

For å ha slått det fast først som sist: Swinging er i størsteparten av verden en ikke-akseptert fritidsaktivitet. Så sent som i 2003 er swingersklubber i Canada og USA blitt raidet og deltagere arrestert for å ha hatt sex. Ikke for å ha drevet med narko, eller prostitusjon, men rett og slett for å ha hatt sex på en lukket klubb.

I USA er det utgitt bøker som utelukkende omhandler hvordan man skal kunne arrangere en privat sexfest uten å bli tatt av politiet.

Tenk selv etter, når leste du sist en artikkel i media om de positive aspektene ved swinging (om du ser bort fra dette nettstedet)? Vi har lært fra barnsben av at sex med andre enn vår faste partner er feil, vi har lært at sex med mange gir oss all verdens kjønnssykdommer og at det er bare et tidsspørsmål før vi blir smittet av HIV og dør. Vel, ett faktum er at siden 1980 er det én, gjentar EN, person som har vist seg smittet og som har vist seg å holde på i swingers miljøet. Dette fordi kondom anses som et must i de fleste swingersmiljøer.

Religion? Yep, religion må definitivt ta sin del av skylden, både Bibelen og Koranen er klare i sin fordømmelse av swinging og gruppesex. Bøker skrevet av mennesker av sin tid… mennesker som hadde en mening om hvordan ting skulle være. Tidene har endret seg siden den gang, på godt og vondt. Vi har akseptert de homofile, vi har akseptert at det finnes menn som liker å kle seg i dameundertøy eller kjole. Vi har etter hvert kommet dit hen at vi aksepterer det meste, så lenge det ikke skader andre og alle involverte ønsker det selv. Faktum er at det finnes egentlig ingen gode grunner til at ikke swinging skal bli akseptert som en helt normal måte å leve på. Så hvorfor kan vi ikke akseptere det?

En av hovedgrunnene til at swinging ikke er mer akseptert enn det er, skyldes nok at ikke nok mennesker har våget å stå frem for å gi denne livsstilen et ansikt. De homofile ble først akseptert etter at nok mennesker sto frem, det samme gjelder de som holder på med BDSM. Mange sto frem og fortalte åpent at: Ja, dette gjør jeg på min egen fritid. Foreløpig har svært få swingere stått frem offentlig… For om man står frem må man være forberedt på å bli utstilt til spott og spe.

Men i Norge da? Vi som bor her liker å kalle oss et fritt land hvor ytringsfriheten står sterkt og hvor vi kan gjøre hva vi vil, så lenge vi ikke skader andre? Vel, for å trekke frem ett eksempel de fleste kjenner: Club 4 i Trondheim… Her var naturligvis ikke anklagene det at det ble drevet en sexklubb, for i teorien er det fullt lovlig, men hallikvirksomhet (samt at ting som ulovlig skjenking osv. også ble nevnt). Jeg vil ikke ta stilling til om anklagene var korrekte eller ikke… Men to ting syntes helt klart: 1: Hallikvirksomheten ble ikke drevet sammen med klubben. 2: Det var ingen som brydde seg om noen hallikvirksomhet før klubben endte opp i avisene og på tv skjermene rundt om i landet. Tilfeldig? Neppe.