Skapt for swinging del 6: Swingers-typer

Det er ikke slik at alle swingers liker det samme. Det er et vidt spekter fra de som vil se og bli sett på, til de som vil knulle flest mulig på en kveld….

Veldig mange swingere har gått igjennom en prosess som består av følgende 3 trinn:

1: Det finnes de som aldri egentlig bytter partner, men som synes det er opphissende å se på eller å bli sett på. Disse finnes overalt. Du kan treffe dem gjennom datingtjenester på Internett og du kan treffe dem på swingersklubber. Internasjonale større klubber er et paradis for disse, rett og slett fordi det er vanvittig mye å se på der. Denne typen swinging regnes ofte som en innfallsport til mer hardcore swinging, siden dette er en grei måte å vende seg til tanken på å ha sex med andre mennesker på, men en del mennesker går hit og aldri lenger. Fordelen er naturligvis at sjalusi er et nærmest ikke eksisterende problem, all den tid det egentlig aldri skjer noe.

2: Det finnes også en gruppe mennesker som minner mye om de nevnt over som går et skritt lenger og tillater «pikekos». Disse treffes nesten utelukkende privat, to eller flere par, som er kommet i kontakt med hverandre gjennom Internett eller kontaktannonser i blader. Her holdes mennene utenfor, men kvinnene har lov å «leke» med hverandre, fortrinnsvis med mennene som tilskuere. Ofte ender det med at parene har sex med sine respektive partnere uten å røre de andre… Noen forsøker dette én gang og finner ut at nei, dette var kjedelig, andre kan ikke få nok av det og velger å aldri gå videre.

3: Mange synes rett og slett de to første trinnene blir for kjedelige og ønsker å kunne berøre de man leker med eller ha oralsex. Noen setter grensen ved berøring, noen setter den ved oralsex, noen setter den ved kyssing, noen setter den ved samleie og noen setter den ved analt samleie. Blant deltagerne på trinn 3 kan man treffe mennesker som leker den klassiske konebytte-leken, man kan treffe de som foretrekker at alle deltar på like vilkår eller de om ønsker å leve ut fantasier om to partnere av motsatt kjønn. På dette nivået er det én eneste ting som gjelder og det er å sette grensene sammen med partneren sin! Noen her velger også å ha faste venner som de treffer flere ganger og kan utvikle seg seksuelt sammen med. Disse menneskene kan du i likhet med de som bare ønsker å se og bli sett treffe både i annonser og på alle verdens swingersklubber.

Felles for alle tre gruppene er at alle de som deltar er selektive når det kommer til hvem de har sex med. Det er ikke sex med hvem som helst, hvor som helst. Man bruker gjerne litt tid på å bli kjent først, om det er ukevis med heftige e-poster eller bare et par timer i lobbyen på klubben varierer, men man søker en viss kjemi mellom alle de som deltar. Det er også mange som stopper både på trinn en og to og som aldri går videre til trinn tre. Ikke fordi de føler at det er noe galt, men rett og slett fordi de har funnet det DE søker. Det er også mange mennesker som hopper over trinn en og to og går rett på trinn 3. Det finnes ingen fasit, men kanskje du nå har fått en liten pekepinn?

De fleste av verdens swingers befinner seg i en av de tre gruppene nevnt her, men det finnes også andre.
Her er et par andre typer swingers som er verdt å merke seg…

Du har også de som kun ønsker sex og masse av det, uten å på forhånd ha behøvd å ha vekslet så mye som ett ord med de de har sex med. Disse treffes nesten utelukkende på swingersklubber eller større private fester hvor verten har invitert en rekke mennesker som på forhånd ikke kjenner hverandre og da gjerne i store grupper. Du treffer dem ikke i klubblobbyen, men i heftig aktivitet på rom med god plass til mange. Det er tross alt en helt normal fantasi å ha sex med mennesker du aldri har snakket med, mennesker du aldri kommer til å snakke med eller som du kanskje ikke engang aner hvordan ser ut. Det er bare en liten gruppe mennesker som velger å leve ut denne fantasien.

Det er også de som går ut hver for seg og som ikke søker sammen igjen før ETTER at de har hatt sex med en ny partner. Da forteller de gjerne hverandre hva de har opplevd og elsker hett og intenst. Disse treffer du nesten utelukkende på helt vanlige utesteder, på kino eller på kafeer og du får sjelden eller aldri vite at de praktiserer denne typen swinging.

Noen føler at dette kanskje ble litt firkantet og at vi på denne måten setter mennesker i bås. Det er ikke meningen; meningen er å forsøke å vise at swingers på lik linje med alle andre er mennesker har forskjellige meninger og ønsker. Det er ikke slik at dersom man er swingers gjør man det og det, men ikke det. Det finnes en mengde swingers som ikke passer inn i beskrivelsene over, men som praktiserer på tvers av de forskjellige gruppene.

For de som lurte på hvorfor vi ikke tok med de som søker en ekstra mann eller en ekstra kvinne, nevner vi bare at det ikke faller innunder den definisjonen på swinging vi føler er mest korrekt.