Swingers kulturen

Litt om swingers oprinnelse, hva det er og kanskje litt om hvorfor noen gjør det.

Utrykket swingers oppsto så tidlig som på femti tallet, men først 10 år senere ble den første swingers organisasjonen dannet, selvsagt i USA. Swingers er ett utrykk, eller ett «kallenavn» på personer, som treffes, og utøver seksuelle fritids aktiviteter, av ymse slag. Handlingene i seg selv, er intet nytt, opp gjennom historien er det kjent at adelen har moret seg med de samme aktivitetene gjennom århundrer. Filmen Calicula er kanskje bare en slibrig fantasi, men man skal allikevel ikke se helt bort ifra at handlingene nok kan ha rot i virkeligheten.

Som sagt er swinging en sosial fritids aktivitet, utøvet av voksne, samtykkende mennesker, som alle er enige om hva som skal, eller kan, skje. Miljøet eksisterer i de fleste såkalte «frie» land, og mest sannsynlig i de ikke fullt så frie også, men da forbeholdt de få i makt eliten, og da med prostituerte( eller utallige elskerinner) som viktige bestandeler. Men tro allikevel at det er enkelt å komme inn i miljøet, og «swinge» i vei. Spesielt for enslige menn kan det være vrient, noe av grunnen kan være at det tilsynelatende er fryktelig mange menn som ønsker det, men ikke fullt så mange kvinner, og de fleste klubber foretrekker ett jevnt antall kvinner og menn. En annen grunn kan være at kvinners biseksualitet generelt er akseptert, men menn helst bør holde seg til kvinner..

Kvinner og par derimot, er vanligvis velkomne til å avlegge ett besøk. Alle klubber har egne regler, og en standard for hva slags mennesker de ønsker å ha med, det er viktig å huske at det hele skjer på frivillig basis, og det normalt er private klubber, så å rope opp om diskriminering har misjon. Man kan selvsagt finne steder hvor man betaler for å få være med en kveld, men det er ikke swinging, det er noe mer i likhet med prostitusjon, og må ikke forveksles med seriøse swingers.

Grunnen til at mange mennesker tiltrekkes av swinging er mange, noen føler seg fanget i ett par forhold, sexlivet er frosset i den samme tralten, og ser muligheten for litt krydder i hverdagen. Andre har fantasier som innbefatter mer enn to personer, og ser dette som en måte å få levet dem ut på. Atter andre finner det sosiale nettverket rundt spennende, og nyter å kunne være sammen med andre mennesker som deler de samme meninger om sex som dem selv. Uansett grunn er det viktig å være klar over en del ting før man setter i gang.

En litt annen type av swinging er for eksempel to par treffes, med en felles intensjon om å «utvide sin seksuelle horisont» Reglene er de samme, men det er normalt litt enklere å komme i gang, siden man gjerne kjenner hverandre, i hvert fall til en viss grad, på forhånd. Dessuten er de få klubbene som eksisterer i Norge ikke alltid er like enkle å få innpass i. Om man skulle ønske å treffe ett annet par er annonser en vanlig måte å gjøre det på, alternativt å kikke litt rundt på de forskjellige «chatte» rommene. Eros er kanskje det mest kjente, her kan man svare på annonser, legge inn sin egen, eller chatte. Men vær advart.. bare en brøkdel av de som annonserer er den de utgir seg for… ikke spør om hvordan vi vet det;-)

Annonse mengden på Internett har eksplodert de siste to årene, nesten enhver sex side har sine egne annonser. Men som de fleste seriøse har erfart, er veldig mange annonser satt inn av enslige menn, som bare ønsker å få bilder til sitt private runke bibliotek, eller par hvor hun «bare» må overtales litt først. Ingen sider ( eller blader for den skyld) vi kjenner til pr. i dag kan på noen måte garantere for annonsenes seriøsitet. Det enkleste er nok å sette inn en annonse selv, og se nøye igjennom svarene man får. De fleste vi har snakket med på Internett har forskjellige måter å sile ut de seriøse på, noen gode, men veldig mange dårlige. ( Hvem har funnet ut at menn ikke vet like mye om bh størrelser som kvinner, eller at en mann ikke vet navnet på 5 p-piller????) Dessuten er neppe ett amatørmessig bilde en god garanti, all den tid Internett flommer over av sider hvor man fritt kan hente så mange bilder man bare vil, dessuten er det nok av folk som sender bilder de selv har motatt.

Det kan kanskje være på sin plass å advare mot å sende bilder man ikke kunne tenkt seg å ha sett spredt rundt, tross alt er det ganske mange millioner mennesker som har tilgang til Internett. Om man absolutt skal sende naken bilder, er ett godt alternativ å fjerne ansiktet. Vi kan ramse opp en mengde måter å sjekke graden av seriøsitet på, men sitter uansett igjen med en eneste sikker måte. Nemlig en kort, bekreftende tlf samtale, så det kan kanskje være en ide å skaffe seg en mobil kun til det forbruket ( de får man jo allikevel nesten kastet etter seg.