Vedlikehold av silikon

 

Silikon er klassiker når det gjelder sexleketøy, det er ett materiale som en enkelt og holde rent, det føles godt og har lang levetid om det behandles riktig….

Silikon er ett glatt, ikke porøst materiale som er enkelt å holde rent og som har lag levetid om det blir behandlet pent.
Silikon tar raskt opp varme fra kroppen og er ett materiale som føles svært naturlig.
Dessuten har det vist seg over tid at produkter laget i silikon gjennomgående holder en noe høyere kvalitet enn produkter i andre, rimeligere materialer…. Men her er som på så mange andre områder prisen en god pekepinn. Silikon er fortsatt ett materiale som er relativt kostbart.

Silikon leketøy er som nevnt ett ikke porøst materiale, noe som gjør at det er enkelt å holde rent, spesielt sammenlignet med andre myke materialer (alt unntatt akryl, glass & metall)
Silikon er best å rense med ett rensemiddel, fks. Invit hygiene, men du kan fint bruke mild såpe og vann.
Silikon tåler også en vask i ren alkohol, men bruk av rensemidler som inneholder blekestoffer frarådes siden det kan misfarge leketøyet.
Silikon tåler også å kokes opp, men bør ikke bli stående i kokende vann over natten for å sid et slik.
Når det gjelder silikon leketøy som bruker batterier gjelder de samme reglene som gjelder alle batteriprodukter, pass på at det ikke kommer vann inn i batterikassen, det kan forårsake rust & irring, noe som igjen gjør at produktet ikke lenger vil fungere slik det er ment å fungere.
Som med så mange andre typer leketøy anbefales det å la det stå og lufttørke.

Det er to ting silikon leketøy ikke liker.
Det ene er silikon basert glidemiddel… Vanligvis vil silikon leketøy bare bli missfarget men enkelte silikon glidemidler (fks. Eros bodyglide) sies å kunne skade silikon, slik at det blir klebrig og får skader i overflaten.
Så om du har skaffet deg ett silikon leketøy, hold deg til vannbaserte glidemiddler.
Det andre er rifter.
Om du først har fått en rift i ett silikon leketøy blir riften fort større og plutselig sitter du med ett leketøy som er totalt ubrukelig til annen enn… ehhh… uhh… tja….
Så hold silikonleketøyet unna skarpe ting.

Noen leverandører av silikon leketøy anbefaler å oppbevare silikon produkter stående, slik at de ikke skal miste fasongen, men erfaringsmessig holder det å oppbevare de slik at de ikke blir liggende bøyd. (De kan, om de blir oppbevart bøyd i lengre tid forbli litt bøyd)
Silikon leketøy har det best om de blir oppbevart på ett mørkt, tørt og kjølig sted, uten batterier (batterier kan gå tomme og i verste fall lekke og skade vibratoren)