Behandling – Ekstrem behandling

Her skal vi se på de mer ekstreme måtene å behandle hysteri på, dette er metoder som ble benyttet først etter at det meste annet var forsøkt.

Det er viktig å merke seg at hysteri var en vid diagnose som dekket langt mer enn bare behovet for sex.
Hvor stor del av de som ble behandlet, ble det pga. avvikende seksualitet er umulig å si sikkert, men i all hovedsak var det kvinner som ble behandlet, selv om de fleste ”hysteri symptomene” også kunne ramme menn.
Verdt å merke seg er også at de fleste beskrevne behandlingsformene, i hvert fall de mest ekstreme, er forbeholdt kvinner.
Her beskrives et kapittel av kvinnemedisinsk historie som tilsynelatende er helt glemt, bare 100 år etter.

Den mest ekstreme formen for behandling av hysteri var kirurgiske inngrep.
Dette var ikke uvanlig i Norge og det ble, som Hilde Bondevik viser i sin bok Hysteri Norge, utført flere slike operasjoner på blant annet Gaustad.
Det kan også syntes som om denne typen inngrep var like vanlige på private institusjoner.
Disse inngrepene var mest vanlig i de tilfeller hvor hysteri ble satt i sammenheng med onani, men hvor vanlig det var å benytte kirurgiske inngrep er usikkert, at det forekom er derimot veldokumentert.
Dette kan settes i sammenheng med en over 200 år lang tradisjon hvor man har forsøkt å begrense menneskets seksualdrift ved å benytte seg av virkemidler som skam og angst.
Disse opperasjonene kunne gå fra kirurgisk fjerning av eggstokker, som ble sett på som selve symbolets på kvinners seksualitet, til amputasjon eller etsing av klitoris.

Hysterektomi er et utrykk som fortsatt benyttes og innebærer fjerning av livmoren og noen ganger også eggstokker og livmorhalsen.
Opperasjonen utføres fortsatt flere tusen ganger årlig i Norge av ulike årsaker, som å forhindre kreft, samt sterilisering.
Det er uansett verdt å merke seg at opperasjonen i utgangspunktet ble sett som en behandling av hysteri, derav navnet, som et ekko av en svunnen tid.

I hvilken grad en slik opperasjon påvirker kvinners seksualdrift, diskuteres fortsatt, men de fleste er enige om at en betydelig reduksjon er å regne som normalt.
Fks skriver Euroclinix følgende: ”Hysterektomi forårsaker en fullstendig oppheving eller dramatisk nedslakking av hormonproduksjonen.
Uten disse hormonene vil kvinnen oppleve smerte mens hun har sex på grunn av tørrhet, i tillegg til en enormt redusert sexlyst og andre potensielle dysfunksjonaliteter.”
I dag kan dette behandles med hormon tilskudd, men rundt 1900 hvor dette var et inngrep man utførte nettopp for å redusere kvinnens seksualdrift, var dette naturligvis nettopp hensikten.

 

Dersom dere bestemmer dere for å ta skrittet helt ut og treffe noen, eventuelt besøke en klubb, vil dere på et eller annet tidspunkt komme i en situasjon hvor dere treffer mennesker som åpenbart er interesert i dere, men som dere ikke er interessert i.

Det betyr naturligvis at man sier nei, men hvordan gjøre det på en måte som ikke virker uhøflig?

Jeg hører noen av dere som leser dette lure på hvorfor det er så farlig å være uhøflig, det er to grunner til det.

Grunn 1 er at kutymen i miljøet er at man er hyggelig, også mot de man ikke ønsker å ha sex med.

Noen ganger er ikke ting slik de ser ut til med første blikk og selv om de ikke er potensielle sexpartnere, øker muligheten betydelig for å treffe noen man føler man klaffer med, dersom man konsekvent fremstår som hyggelig og sympatisk.

Grunn 2 er at swingersmiljøet er relativt lite, spesielt i Norge.

Alle kjenner noen som kjenner noen som kjenner noen og muligheten for at dere skal treffe de menneskene igjen på en annen fest eller i en annen erotisk sammenheng er så absolutt tilstede.

Da vil dere neppe være kjent som de som ikke er spesielt hyggelige?

Så da er vi enige om at det er en god ide å være høflige.

En ting man ganske fort lærer, er at mennesker i dette miljøet er raske til å plukke opp signaler, noen vil kanskje si FOR raske.

Av egen erfaring kan vi si at vi har opplevd at mennesker har avskrevet oss, siden de følte vi sendte signaler om at vi ikke ønsket ytterligere kontakt…

Så enkle signaler holder normalt.

Man kan fks. Spørre partneren, ”skal vi gå å sette oss der borte?” eller ”skal vi setet oss ved baren” eller ”skal vi ta en dans”

Det er naturligvis meningsløst for alle å bruke flere timer på å sitte å snakke med noen man uansett ikke har noen interesse av å ha sex med, det sender bare feil signaler.

Det er bortkastet tid både for dere og de dere snakker med.

Dersom man er på et sted hvor fysisk berøring er en naturlig del av settingen, boblebad eller badstue, så holder det normalt lenge å bare flytte seg litt unna dersom noen legger en hånd fks. På låret ditt, eventuelt, flytte hånden diskré.

Dersom det ikke holder, så er det på sin plass med et lavt ”ellers takk”

Dersom DET heller ikke virker, så er det på tide å se bort fra punkt 1, om høflighet.

Husk at seriøse swingers alltid begynner fysisk kontakt med berøring på et ufarlig sted, nettopp for å gi deg en mulighet til å signalisere om det er greit eller ikke.

Det samme bør du/dere gjøre, begynn forsiktig og følg med på reaksjoner og kroppsspråk.

På denne måten er det enkelt både å ta initativ og avvise uten at noen skal føle seg fornærmet.

Det er helt akseptert å avvise uten at man behøver å gi noen grunn.

Alle som har ferdes i swingersmiljøet en stund har opplevd å bli avvist noen ganger.

Det å spørre om hvorfor man blir avvist er direkte uhøflig og et klart tegn på at vedkommende som spør ikke er så veldig opptatt av hvordan han/hun oppfører seg.

Da kan man ganske enkelt svare: ”Det at du i det hele tatt spør om hvorfor, er grunn nok”

Helt til slutt:

De fleste som besøker en klubb for første gang blir positivt overasket over hvor godt de blir tatt i mot og hvor enkelt det er å forholde seg til andre gjester.