Behandling – Medisinsk behandling

Hysteri ble, i likhet med de fleste andre kjente sykdommer, behandlet med en rekke forskjellige medikamenter.

Behandlingen kunne være farlig og det var slettes ikke uvanlig at pasienter døde eller fikk kraftig redusert livskvalitet takket være medisineringen.
Kanskje ikke så rart når vi ser på hvilke medikamenter som ble benyttet:

Arsenikk – definert som gift i dag, ett gram er nok giftmengde til å drepe fem mennesker.
Morfin (i til dels store doser) – klassifisert som et alkaloid opioid-analgetikum og et narkotikum.
Kininen – er et legemiddel fremstilt av kinabark (Cinchonae cortex) og kan brukes mot tropesykdommen malaria
Kloroform – Alvorlig helsefare ved lengre tids påvirkning ved innånding og svelging, mulig økt kreftrisiko.
Kloral – fargeløs oljeaktig væske som er løselig i flere løsningsmidler. Kloral reagerer med vann til kloralhydrat, en tidligere mye brukt sedativ og hypnotisk substans. Stor fare for feildosering, finnes ingen motgift.
Kvikksølv – Kvikksølvforgiftning kan være både akutt og kronisk. Symptomer omfattet skjelving, følelsesmessig ustabilitet, søvnløshet, demens, og hallusinasjon. Undersøkelser har vist at akutt eksponering (4-8 timer) for rent kvikksølv i konsentrasjoner fra 1,1 til 44 mg/m³ førte til brystsmerter, dyspné, hoste, blodspytting, problemer med lungefunksjon, og bevis på lungebetennelse.
Opium – Medikamenter basert på morfinlignende opiumsalkaloider kalles opiater, en undergruppe av opioidene som er forbindelser med morfinlignende effekt. Opium blir omsatt både i det legale og illegale marked, og er opphav til en rekke legemidler.
natriumfosfat
kaliumbromid – var vanlig brukt som muskelavslappende middel og sedativ på slutten av det 19. og begynnelsen av det 20. århundre. Virkningen skyldes bromidionet (natriumbromid er like effektivt). Kaliumbromid brukes i dag av veterinærer som antiepileptisk medisin til hunder og katter.
I høye konsentrasjoner irriterer kalium bromid mageslimhinnen og fører til kvalme og noen ganger oppkast.

At medisiner har bi-virkninger er ikke noe nytt, det har vi vist i all tid og selv i dag regnes bivirkninger som en selvfølge mht. medisiner.
Fks. Er det slik at butikker som selger naturmidler ikke har lov å selge produkter hvor en effekt kan dokumenteres (som fks. Potenspiller) siden det antas at siden de har en virkning, har de også en bivirkning og således kommer inn under legemiddel loven og må selges på apoteket.

Når det er sagt, så har de overnevnte produkter langt mer bivirkninger enn noe annet og disse midlene brukes ikke, eller kun i svært begrenset omfang i dagens medisinering.

Medisinering var den vanligste formen for behandling, men journalene fra Gaustad viser at de hadde til dels lite effekt.
Det omtales en rekke pasienter som var innlagt for hysteri, som etter et år og opp til 4 år, slippes ut igjen, men uten å ha blitt friskere.

De som slapp ut var de heldige… de mindre heldige, risikerte kirurgiske inngrep.

Dersom dere bestemmer dere for å ta skrittet helt ut og treffe noen, eventuelt besøke en klubb, vil dere på et eller annet tidspunkt komme i en situasjon hvor dere treffer mennesker som åpenbart er interesert i dere, men som dere ikke er interessert i.

Det betyr naturligvis at man sier nei, men hvordan gjøre det på en måte som ikke virker uhøflig?

Jeg hører noen av dere som leser dette lure på hvorfor det er så farlig å være uhøflig, det er to grunner til det.

Grunn 1 er at kutymen i miljøet er at man er hyggelig, også mot de man ikke ønsker å ha sex med.

Noen ganger er ikke ting slik de ser ut til med første blikk og selv om de ikke er potensielle sexpartnere, øker muligheten betydelig for å treffe noen man føler man klaffer med, dersom man konsekvent fremstår som hyggelig og sympatisk.

Grunn 2 er at swingersmiljøet er relativt lite, spesielt i Norge.

Alle kjenner noen som kjenner noen som kjenner noen og muligheten for at dere skal treffe de menneskene igjen på en annen fest eller i en annen erotisk sammenheng er så absolutt tilstede.

Da vil dere neppe være kjent som de som ikke er spesielt hyggelige?

Så da er vi enige om at det er en god ide å være høflige.

En ting man ganske fort lærer, er at mennesker i dette miljøet er raske til å plukke opp signaler, noen vil kanskje si FOR raske.

Av egen erfaring kan vi si at vi har opplevd at mennesker har avskrevet oss, siden de følte vi sendte signaler om at vi ikke ønsket ytterligere kontakt…

Så enkle signaler holder normalt.

Man kan fks. Spørre partneren, ”skal vi gå å sette oss der borte?” eller ”skal vi setet oss ved baren” eller ”skal vi ta en dans”

Det er naturligvis meningsløst for alle å bruke flere timer på å sitte å snakke med noen man uansett ikke har noen interesse av å ha sex med, det sender bare feil signaler.

Det er bortkastet tid både for dere og de dere snakker med.

Dersom man er på et sted hvor fysisk berøring er en naturlig del av settingen, boblebad eller badstue, så holder det normalt lenge å bare flytte seg litt unna dersom noen legger en hånd fks. På låret ditt, eventuelt, flytte hånden diskré.

Dersom det ikke holder, så er det på sin plass med et lavt ”ellers takk”

Dersom DET heller ikke virker, så er det på tide å se bort fra punkt 1, om høflighet.

Husk at seriøse swingers alltid begynner fysisk kontakt med berøring på et ufarlig sted, nettopp for å gi deg en mulighet til å signalisere om det er greit eller ikke.

Det samme bør du/dere gjøre, begynn forsiktig og følg med på reaksjoner og kroppsspråk.

På denne måten er det enkelt både å ta initativ og avvise uten at noen skal føle seg fornærmet.

Det er helt akseptert å avvise uten at man behøver å gi noen grunn.

Alle som har ferdes i swingersmiljøet en stund har opplevd å bli avvist noen ganger.

Det å spørre om hvorfor man blir avvist er direkte uhøflig og et klart tegn på at vedkommende som spør ikke er så veldig opptatt av hvordan han/hun oppfører seg.

Da kan man ganske enkelt svare: ”Det at du i det hele tatt spør om hvorfor, er grunn nok”

Helt til slutt:

De fleste som besøker en klubb for første gang blir positivt overasket over hvor godt de blir tatt i mot og hvor enkelt det er å forholde seg til andre gjester.