Del 2: Swinging, for hvem?

Swinging er ikke en fritidsaktivitet som passer for alle. Mangt et forhold har gått tapt fordi en (eller begge) av partene hadde lyst til å prøve, men ikke helt visste hva de gikk til.

Det er mange grunner til at par nærmer seg swingersmiljøet, vanligvis er det da heller ikke én grunn, men en kombinasjon av flere som gjør at man tar dette, for de fleste, store steget. Grunnene kan være at man syntes det høres spennende ut å ha sex med andre enn sin faste partner. Mange har kanskje vært monogame i lengre tid og har lyst til å prøve noe nytt. Andre har kanskje fantasier om å ha sex med mer enn en partner av gangen, 95% av de som svarte i Erotikknetts spørreundersøkelse oppga å ha slike fantasier. Det er også en måte å skaffe seg et nytt sosialt nettverk på. Her kan man treffe mennesker med de samme interessene, og mange utvikler et varmt vennskap som omfatter langt mer enn bare sex. Felles for de fleste er også at de ser det som et tilskudd i et sexliv som allerede er (bør være) rikt og variert.

Hvem det kan passe for:

1: Det første kriteriet er jo at dette er noe begge parter faktisk har lyst til å prøve.

2: De som har fantasier om sex med andre enn sin faste partner, som har lyst til å se sin partner ha sex med andre og som er såpass sikre på seg selv at de føler seg trygge på at en slik opplevelse vil styrke og ikke ødelegge deres eksisterende forhold.

3: Par som har et åpent og ærlig forhold seg i mellom, med god kommunikasjon, tillit til hverandre og er frie for sjalusi. Nå kan man innvende at man aldri vet på forhånd hvordan man vil reagere i enn gitt situasjon, men det er dessverre en risiko man er nødt til å ta. Det at man FØLER seg sikker er en god indikasjon og dersom man har den nevnte kommunikasjon med sin partner, bør det være mulig å på et hvilket som helst tidspunkt å backe ut.

Hvem det ikke passer for:

1: Par som desperat prøver å reparere et skakkjørt forhold. Om man ikke føler seg 100% sikker på seg selv og sin partner, så vil sjalusi, krangler og tvil om følelser nesten garantert oppstå.

2: Folk som ikke føler seg vel med å bli lagt an på. En viktig del av swingerskulturen er å flørte, man må være forberedt på å få både tilbud og forespørsler som tidvis kan være ganske rett på sak. Sinne er ikke en god måte å svare på, her må man bruke vanlig høflighet og si nei om det er noe man ikke ønsker.

3: Sex er en aktivitet som nesten garantert vil involvere følelser. Ikke nødvendigvis kjærlighet, men sterke følelser av en eller annen art. Har du f.eks. tenkt over hvordan det vil føles å se på at noen andre gir din partner en orgasme som i hvert fall tilsynelatende er kraftigere enn det du selv greier å gi ham/henne? Bruk mye tid med din partner på forhånd, snakk om tingene, forsikre dere om at dette er noe dere virkelig vil, FØR dere kaster dere ut i det. Mange velger å avtale diskre signaler som kun de og partneren kjenner, som de bruker på festen/treffet/møtet. På den måten er det mulig å holde hverandre orientert om hva man tenker uten at alle andre får det med seg. Det er også en god idé å ta det rolig, det vil alltid komme nye fester og nye muligheter, men det er ikke sikkert at det blir en ny mulighet for at deres forhold skal fungere dersom den ene parten «driter seg ut»