Egosex

Egosex er sex man har utelukkende for sin egen del uten tanke for partneren. Det høres kanskje ut som noe man bør forbeholde one night stands, men faktum er at litt egosex kan gjøre et godt sexliv, med en fast partner, enda bedre.

Egosex, en kombinasjon av egoistisk og sex. Ordet gir assosiasjoner til alt annet enn et godt sexliv med en partner man har hatt i lengre tid. Men hvorfor ikke? Har vi ikke alle fra tid til annen lyst på en enkel, kjapp og alt annet enn anstrengende orgasme? Onani er selvfølgelig en løsning, men det ER mer spennende med en partner. Har vi ikke fra tid til annen lyst på en kjapp en før vi sovner etter en lang og slitsom dag på jobben?

Selv om bare én av partene får en utløsning, så betyr ikke det nødvendigvis at sexen er uten følelser. Det å gi er en gave i seg selv, sies det, og det blir formodentlig ikke mindre attraktivt å gi når man vet at ved en senere anledning er det en selv som kan ta i mot. For mange blir den kjappe, avslappende sexen ødelagt av at man etter at man er ferdig selv føler at man må tilfredsstille partneren. Om man ikke orker DET så er opplevelsen raskt ødelagt av at man blir liggende med dårlig samvittighet. Jeg har ikke oversikt over hvor mange ganger vi har sagt det, men nøkkelen til et godt sexliv er KOMMUNIKASJON! Så også her.

Snakk om det. Jeg føler meg rimelig sikker på at både du og partneren din fra tid til annen ønsker litt egosex, kanskje har dere det også allerede. Men husk at selv om dere har det fra tid til annen og du opplever det som helt greit, behøver ikke partneren din oppleve det som like greit. Det er som sagt en ting man bør ta en liten samtale om, slik at man VET at begge parter er enige… Dessuten kan man med fordel på et eller annet tidspunkt snakke litt om hvordan man foretrekker det for å best slappe av. Få ting har vel ødelagt flere forhold enn en partner som følte at hun/han visste så inderlig godt hva partneren likte, de kjente jo hverandre så godt at slikt trengte man ikke snakke om, «slikt forsto man» simpelthen etter å ha vært sammen i lengre tid.

Denne typen sex er også en perfekt anledning til å lære mer om nøyaktig hva det er partneren foretrekker. Dette er tidspunktet å prøve nye teknikker man har hørt eller lest om. Mange, kanskje spesielt kvinner, greier ikke å overgi seg utelukkende til egen nytelse. Å fri seg fra de små, irriterende, tankene langt der bak i hjernen om ens partner har det godt, er en kunst. En kunst man må være to for å mestre.

Et par tips: Bytt «gavekort» på egosex, som kan brukes når en bare ønsker en enkel orgasme, uansett om det er om morgenen for å våkne eller om kvelden for å sove bedre.

Det er viktig med en balanse i regnskapet. Dersom en gir mye mer enn den andre, vil det etter hvert kunne bygge opp til misnøye, som garantert ikke vil gjøre sexlivet bedre.

For mye av en god ting er ikke nødvendigvis bra, slik er det med egosex også. God sex som begge har maksimalt utbytte av er en forutsetning for et godt sexliv. Egosex er kun et krydder, ikke hovedretten