Hva om et kondom sprekker

OK, sikker sex er viktig, det er noe alle vet. Sikker sex er ikke bare enstydende med at det ikke blir barn, for det kan faktisk vise seg å være ditt minste problem. (Dog et ganske alvorlig et om du absolutt ikke vil ha barn med denne personen). Forskjellige kjønnsykdommer florerer og den eneste sikre måten å beskytte seg på, er å bruke kondom. Men hva da om kondomet sprekker eller rett og slett faller av? For sjansen er så absolutt til stede for at det på ett eller annet tidspunkt vil skje..

OK, samleiet er over og penis trekkes ut. Overraskelsen er like stor hos begge når a: restene av kondomet ligger som en kveil om roten på penis, b: kondomet er simpelthen borte. Normalt er mannen den første til å registrere dette faktum … han MÅ så fortelle det til henne. Har han hatt sex med henne får vi vel anta at han er mann nok til å fortelle sannheten? Regel nummer 1 er å ikke få panikk.

Om kondomet er forsvunnet, må det fiskes ut igjen … det er normalt ikke noe problem med et par fingre. Om det ikke fungerer … må hun reise seg opp, spaserer litt frem og tilbake før dere igjen prøver å fiske det ut. Om kondomet er umulig å få ut, så er det på tide å sjekke litt ekstra nøye i sengen/sofaen eller hvor dere nå hadde sex. For en ting er sikkert: Det forsvinner ikke inne i kvinnen (selv om det KAN være vanskelig å få fatt i). Dersom også den jakten er resultatløs er det dessverre bare en mulighet igjen: Profesjonell hjelp … antar du vet hva DET betyr.

Om restene av kondomet ligger pent om roten av mannens penis, så slipper dere i hvert fall å jakte på kondomet. Kvinnen bør nå reise seg kjapt opp, småjogge inn på badet og foreta en grundig utskylling. Det er fullt mulig å få ut det meste, men en viss risiko for å bli gravid eksisterer fortsatt, men det finnes «dagen etter»-piller (angrepiller) på markedet som skal fjerne den siste rest av bekymring. Utskyllingen har også en annen effekt, nemlig at den minsker faren for en eller annen uhumsk sykdom. Hvor mye den reduserer faren er umulig å si og en test er uansett på sin plass dersom du har den minste bekymring for at du har fått et minne du ikke vil ha (og det har du antakeligvis siden du står å gnikker og gnur sånn med den intimvasken).

Mannen på sin side kan ikke gjøre stort om hun skulle bli gravid – han har allerede gjort sitt for å si det slik, men han kan ta en tur i dusjen, vaske penis GODT og urinere for å minske risikoen for å ha fått et uønsket minne om det som nettopp skjedde. Det reduserer risikoen, men også han bør ta seg en tur på en klinikk å få sjekket seg selv for seksuelt overførbare sykdommer i ettertid (og fortrinnsvis før han igjen har sex med noen). Det faktum at han foretar en grundig vask nedentil er indikasjon god nok på at han bør teste seg.

Det er ikke lenger slik at en kontroll for kjønnsykdommer er en pinlig og smertefull affære. Det er raskt og smertefritt og behandlingen likeså. Er du i tvil bør du absolutt være ditt ansvar bevisst og sjekke deg selv før du finner deg en ny sexpartner … Få ting kan drepe et forhold like kjapt som en kjønnssykdom som «bare dukker opp» uten at noen vil vedkjenne seg å ha bragt den inn i forholdet …