Hysteri

Å være hysterisk er gjerne en beskrivelse som er forbeholdt kvinner. Selve ordet har sitt opphav i gresk, og betyr «det som har sitt opphav i vagina»
Det som kanskje er ukjent for mange er at i nesten 4000 år så var hysteri en medisinsk diagnose som ble en stor del av den vestlige verdens kvinner til del.
Vi skal ta deg med på en reise i historien og dele med deg en del av det din historie lærer på skolen aldri ville snakke om…..

 

Hysteri var en svært vanlig sykdom blant kvinner, av to grunner:
1: Onani blant kvinner var nesten helt fraværende, det var simpelthen noe man ikke gjorde.
Som de fleste vet så får kvinner ikke alltid orgasme under samleie, så da begrenset kvinners orgasme frekvens seg selv.
Slik ble de det som ofte kalles seksuelt frustrerte.
2: Symptomene på hysteri var så mange at de fleste kvinner kunne vise til at de hadde i hvert fall noen av de… listen omfatter ( men begrenser seg ikke til) følgende: Gråt, forvirring, redsel, søvnløshet, mangel på matlyst, hjertebank, depresjoner, muskelkramper og mave smerter.

Først rundt 1900 begynte man å ane sammenhengen mellom mangel på orgasmer og hysteri.
Noen få var tidligere ute (det skal vi komme tilbake til)
Årsakene til at man tenke slik, og nektet å lytte til de få som hevet stemmen tidligere, skyldes at den jevne mann nektet å innse at samleie alene ikke var fullstendig seksuelt tilfredstillende for enhver kvinne.
Menn nektet simpelthen å tro at ikke deres penis alene var nok til å tilfredstille en hvilken som helst kvinne!
Dessuten var det såpass mange, både gifte og prostituerte, som led av denne mystiske «sykdommen» og disse fikk jo sex nok, så slik kunne det så absolutt ikke være.

De følgende sidene har vi satt oss fore å fortelle utdrag av denne «glemte» delen av historien. Vi snakker her om kvinners seksuelle behov som på det nærmeste har vært neglisjert i 4000 år.
Så, når menn innså at de hadde gjort så mye feil, valgte de å «glemme» det de hadde gjort og forsøkte å fremstå som gode elskere, helt tilbake i tid. De ville vel kanskje ikke at det skulle bli kjent at deres oldefar var en udugelig elsker…..