Kondomtips

Noen enkle tips som gjør tilværelsen med kondom enklere og sikrere.

Kondomer kjøpt i utlandet kan være av variabel kvalitet; spesielt lønner det seg å ta med kondomer om du skal på sydentur. Kondomer kjøpt på typiske turiststeder kan ha ligget lenge i solen og ha blitt skadet. Bruk kondomer kjøpt i Norge og sjekk utløpsdatoen ( kondomer holder generelt fra 3 til 5 år fra produksjonsdato, litt avhengig av om de er utstyrt med glidemiddel, sæddrepende krem osv.). Dersom pakken er skadet, kast den. Vær forsiktig når du åpner pakken; ikke bruk tennene, det kan fort bli en liten rift i kondomet som gjør at «satt under belastning» vil det kunne gå i stykker.

Pass på å få all luften ut av tuppen på kondomet når du tar det på. En liten luftboble svekker kondomet betydelig. Husk at i de fleste tilfeller hvor kondomet ryker, skyldes det at det er satt feil på.

Bruk silikon- eller vannbasert glidemiddel. Olje ødelegger latex…

Oppbevar kondomene dine på et tørt, kjølig sted. Unngå å utsette dem for ekstreme temperaturer og lange opphold i lommeboken.

Kondomer kan brukes ved oralsex, også på kvinnen. Del et kondom på langs og bruk det som en film du legger over kvinnens vagina… Du må nok holde den fast. 😉 Alternativet er vanlig plastfolie (gladpack).

Kondomer fåes i flere størrelser! Finn din størrelse og hold deg til den… Et kondom som er for stort kan falle av, et som er for lite kan lett gå i stykker.

Litt glidemiddel inne i kondomet øker hans nytelse (bare en dråpe), litt glidemiddel på utsiden minsker risikoen for at det skal gå i stykker.

Det finnes masse kondomer med smak på markedet. Disse er som skapt for oralsex… Eller bruk et glidemiddel med smak. Her er utvalget nesten ubegrenset.

Det er ikke bare forskjellige smaker å velge blant, det finnes kondomer med nupper, med riller og det finnes tynnere kondomer. Finn din favoritt. Utvalget er stort og prisen er ikke avskrekkende, men vi tør garantere at dersom du prøver deg frem litt, vil du finne et som passer deg bedre enn de andre som er på markedet.

Lykke til!