Mannens G-punkt

Kvinnen har klitoris. Mannen har Penis. Kvinnen har G-punktet. Hva har mannen? Jo, han har faktisk også et G-punkt

Kvinnens G-punkt refereres ofte til som kvinnens prostata… Tross alt har begge det samme opphav og består av den samme typen celler. Det er derfor, logisk nok, prostata kalles mannens G-punkt. Som med kvinnens G-punkt er mannen mest mottagelig for stimulering av prostata når han allerede er opphisset. Dersom han overhodet ikke har noen seksuell tenning, vil han i de fleste tilfeller finne stimulering av prostata plagsomt og i noen tilfeller direkte smertefullt.

Både mannen og kvinnens G-punkt kan stimuleres utenfra (på mannen ved å presse hardt på området mellom pungen og anus, på kvinnen er det rundt urinåpningen). For størst mulig effekt er man dog nødt til å komme til «fra innsiden». Hos menn er det kun én vei inn og det er rektum. På samme måte som man kan lokalisere G-punktet hos kvinner, kan man lokalisere G-punktet hos menn. Det befinner seg mellom 5 og 8 cm opp rektum, på fremsiden (mot penis). Også på samme måte som det kan være vanskelig for en kvinne å finne sitt eget G-punkt av anatomiske årsaker, kan det være vanskelig for en mann å finne sitt. Det er derfor en god ide å få hjelp av en venn(inne) eller et sexleketøy.

Stimulering av mannens G-punkt er identisk med den for kvinnens G-punkt, små sirkelbevegelser eller et jevnt press føles best for de fleste, men den eneste måten å finne ut nøyaktig hva du eller din partner foretrekker, er eksperimentering. For mer detaljert innformasjon vil vi anbefale deg å lese gjennom den delen som omhandler kvinnens G-punkt, for menn og kvinner er likere enn de fleste av oss kanskje tror…

Mange menn kan få utløsning ved stimulering av G-punktet, helt uten noen form for stimulering av penis, men den sterkeste orgasmen skyldes ofte en kombinasjon av begge deler. En orgasme som har sitt opphav i prostata oppleves ofte som en orgasme som er mer omfattende i den grad at den kjennes mer i hele kroppen i forhold til en «vanlig» orgasme. Dette skyldes at prostata i all hovedsak, som med kvinner, er knyttet til pelvic-nerven og penis er knyttet til pudendal-nerven (primært) og pelvic-nerven (sekundært). Pelvic alene eller som primær gir altså en orgasme som oppleves som mer omfattende, både hos menn og kvinner.

Stimulering av prostata vil også indirekte stimulere penis, men da penisroten, den delen man ellers aldri kommer til…