Sommerfugler i vinterland

«Hva? Kan du ikke?» Jeg sto med telefonrøret inntil øret og så bestyrtet på telefonen. «Vi har jo planlagt dette i flere uker.
«Jeg er så lei for det, Mette,» sa Oddrun, stemmen i røret med oppriktig beklagelse. «Men jeg har ikke sett besteforeldrene mine på en evighet, og de kommer i helga.»
«Jaja,» svarte jeg litt skuffet. «Karin har også meldt avbud på grunn av en saftig forkjølelse.»
«Jøss, det blir mye vin på deling til dere som blir igjen, da… dere drar vel allikevel, vel?»
«Hør på det språket,» lo jeg. «Jo, vi gjør vel det.»
«God tur, hei og hå.»
«God helg, du også.» Jeg la på røret og snudde meg mot Sunniva, som sto med ytterklærne på og ventet.
«Nåda?» spurte hun med hevede øyenbryn. Jeg trakk på skuldrene og klappet på vinflasken som sto på bordet.
«Det ser ut til at det bare blir du og jeg på hyttetur, gitt.»
«Kommer ikke Oddrun heller?» Sunniva gliste. «Det blir mye vin, det, siden jeg har kjøpt inn kvoten for Karin og Oddrun.»
«Hva venter vi på?» Jeg grep vinflasken, stappet den nedi ryggsekken og raslet med bilnøklene. «Hytta venter.»
———-
Jeg hadde ikke kjent Sunniva så lenge. Oddrun, Karin og jeg kjente hverandre fra skolen. Nå når vi var midt i tyveåra, hadde vi dannet en liten syforening. Sunniva ble med for et halvt år siden, hun og Oddrun jobbet sammen. Men siden Sunniva hatet håndarbeid, kalte vi oss bare for klubb i steden for syforening. Eller rettere sagt et jabblag, for skravla gikk uavlatelig når vi hadde klubbkvelder. Av og til lånte vi hytta til foreldrene mine og koste oss hele helga med vin og ost og turer og småsnavel og sånt som gjør en hyttetur koselig.
Jeg hadde ikke noen betenkeligheter med å dra alene på hytta sammen med Sunniva. I den korte tiden hun hadde vært med i klubben, hadde vi blitt godt kjent med henne. Hun var ganske lik meg og Karin i humør og lynne, lo av de samme tingene og hadde samme sans for humor.
Og likte samme vin. Hvit. Likegyldig hvilken sort, stort sett, bare den var hvit. Og her satt vi med hvert vårt fulle hvitvinsglass med Liebfraumilch i hånden, peisbålet tent, gardinene trukket for og kassettspilleren lavt på i bakgrunnen med Halvdan Sivertsen i høytalerne. Ti tusen tommeltotta. Skiene sto plantet i to meter snø utenfor verandaen og tykke gensere hadde blitt byttet ut med t-skjorter og joggebukser etterhvert som peisen hadde sendt varme ut i det lille, koselige rommet.
Stua hadde typisk hyttepreg og den gamle, store sofaen var full av myke puter. Vi satt i hver vår sofakrok, støttet inntil puter og armlener. Skyggene danset på veggene når flammene slikket rundt i peisen og fikk huden vår til å se orange, het og levende ut. Jeg var avslappet i kroppen, både den lille skituren, peisvarmen og vinen hadde skyld i det.
Kanskje var det det som var skyld i det som skjedde også. Eller ville det skjedd uansett, fordi jeg ubevisst hadde lengtet etter det? Slik som Sunniva?
Jeg husker ikke helt hvordan det begynte. Kanskje var det en kombinasjon av samtalen og den intime stemningen i rommet, det at vi satt så nær sammen i sofaen, med fotbladene mot hverandre og hvitvin bankende i årene. Vi pratet om menn. Om samboerne våre. Om sex. Og utroskap.
«Kåre har samme innstilling som meg,» sa jeg og tok en slurk av glasset. «Utroskap er faenskap, det var jo slik det første ekteskapet hans skar seg. Kjerringa var utro.»
«Jeg aksepterer det heller ikke,» sa Sunniva. «Men det var en ting Birger sa som forbauset meg.»
«Å? Hva da?»
«At hvis jeg noen gang hadde sex med ei jente, ville han ikke se på det som utroskap.»
«Er det felles for mannfolk, eller?» sa jeg forbauset. «For Kåre sa akkurat det samme til meg.»
«Jøss, det var pussig,» smilte Sunniva. «Men jeg må innrømme at jeg ikke har samme innstilling.»
«Hva mener du?» Jeg så på henne, likte den litt ivrige glansen i øynene hennes og et kort blaff av et øyeblikk så jeg for meg oss to i en het omfavnelse. Bestyrtet jagde jeg bildet bort og tømte resten av glasset i en slurk. «Syns du det er utroskap?» Jeg skjulte det lille stikket av skuffelse jeg forbausende nok følte over innstillingen hennes, men slappet fort av ved svaret. Hvorfor gjorde jeg det? Forvirret skjenket jeg mer vin i glasset mens Sunniva pratet.
«Jeg mener at jeg ikke har samme innstilling når det gjelder Birger. Jeg forsøkte å se ham for meg sammen med for eksempel Kåre, men det gikk ikke. Jeg ville aldri akseptert at Birger hadde sex med et mannfolk. Jeg ville følt det som utroskap.»
«Og Kåre påsto at det var mye mer naturlig for to jenter å kose seg enn det var for to gutter…»
Sunnivas fot hadde forflyttet seg lenger opp langs foten min. Jeg ble plutselig klar over at hun satt og vekselsvis krøkte og strakte ut tærne, som om hun kjælte med leggen min og oppdagelsen fikk huden til å sitre av spenning over hele leggen. Forfjamset kjente jeg at musa begynte å ulme. Jeg satt på hyttetur med hvitvin og Sunniva, og jeg var kåt. På henne? Blikket hennes var uutgrunnelig, det nyttet ikke å se på henne om kjærtegnet var planlagt.
«Hva tenker du på?» spurte hun plutselig og jeg kjente rødmen skylle over ansiktet mitt som en flombølge.
«Jeg… vet ikke om det er så lurt å si det.»
«Du ble kanskje litt tent av det vi snakket om,» smilte hun forsiktig. «… du også?»
Bare lyden av knitrende peisved omhyllet av flammer lød i rommet, sammen med Halvdan Sivertsens Sommerfugl I Vinterland. Det var ingen trykkende stillhet. Atmosfæren var intim og god, kanskje litt avventende. Det var et skjørt øyeblikk, en tander stund. Et feilvalgt ord kunne både såre og ødelegge det som hadde oppstått.
Sunnivas brystkasse hevet og senket seg, jeg kunne tydelig se at hun pustet tungt mens hun nervøst ventet på svaret. En liten spenningsbombe fyrte løs i magen min, spredte seg flagrende utover som sommerfugler nettopp sluppet ut av et nett. Sunniva var opphisset! Jeg var ikke alene om å tenne. Vi var opphisset, begge to. Ikke stakkåndet, voldsomt og lidenskapelig. Men forsiktig, usikkert og søkende.
Jeg kremtet, det lød brutalt i den vare stillheten.
«…Litt, tror jeg.» Jeg slo blikket ned, stirret på vinglasset mitt og gløttet forsiktig opp på Sunniva. Hun fuktet leppene og svelget, før hun trakk pusten og nølte. Jeg så avventende på henne, lot henne ta det første skrittet, feig som jeg var og redd for at jeg hadde misforstått.
«Jeg er litt tent… Er du?»
Hun slapp pusten anspent ut etter spørsmålet. Som om hun tenkte ‘Der, nå er det sagt. Take it or leave it.’ Modig. Jeg beundret henne, pustet inn og tok sats.
«… J…aaa…» Et forsiktig smil spredte seg såvidt i ansiktet mitt. Jeg kjente tydelig at jeg var anspent selv, men dette var nytt og ukjent for oss begge og det ga meg mot. Vi var like grønne, begge to. Like uerfarne, like forsiktige og like redde for å bli avvist og sett rart på. Men nå visste vi begge to hva den andre mente og med vissheten kom tryggheten. Og motet til å forsøke noe nytt.
Sunniva hevet glasset og smilte svakt. Det kruste svakt i overflaten, hun skalv på hånden.
«For et… godt vennskap?»
«For et godt vennskap,» gjentok jeg og smilte. Så tømte vi glassene og satte dem fra oss på bordet. Så avventende på hverandre, det var vanskelig å begynne. Frykten for at Sunniva plutselig skulle ombestemme seg og skape avstand mens hun så beklemt på meg, var et vondt hinder å forsere.
«Sikkert at du har lyst?» spurte jeg, stemmen hørtes rar og ugjenkjennelig ut. Sunniva nikket.
«Jeg er sikker. Jeg har lyst til å prøve. For første gang i mitt liv, bare så det er sagt,» kom det fort.
«For meg også,» sa jeg lettet. «Vi får aldri en bedre sjanse, i alle fall. Det er sikkert.»
«Sååå… hva gjør vi nå?»
«Vet ikke,» svarte jeg og svelget. «Kler… kler av oss, kanskje.»
«Alt?» Sunniva reiste seg og stilte seg på knær i sofaen. Fort, som om hun var redd for å få tid til å tenke seg om og ombestemme seg. Hun tok tak i t-skjorten og vrengte den over hodet, slik at overkroppen ble bar.
Vi var ganske like i formen. Begge hadde middels store bryst med akkurat passe tyngde. En håndfull, pleide Kåre å si om mine. Sunnivas brystvorter var litt større og mørkere enn mine og da hun smøg genseren over hodet, disset brystene litt mens hun senket armene og så på meg. Det halvlange, mørke håret hennes hang nedover ryggen. Bare en liten mørk lokk lå over skuldrene og rakk nesten ned til den ene brystvorten. Håret mitt var langt nok til å dekke mine bryst. Jeg svelget igjen og kjente at jeg var mer spent og nysgjerrig enn kåt, men jeg ville ikke backe ut nå.
Jeg satte meg opp på knær, slik som Sunniva. Tok tak i t-skjorten, dro den av og kjente sommerfuglene i magen igjen idet brystene ble omsluttet av luft. Jeg la t-skjorten fra meg, så på Sunniva og merket at blikket hennes hvilte på brystene mine. Forbauset kjente jeg at brystvortene trakk seg ivrig sammen, ble stive og sto rett ut, pekende mot henne. Sunniva smilte beroliget og møtte blikket mitt. Så tok hun et skritt mot meg, fremdeles stående på knær i sofaen.
«Har du noen gang lurt på hvordan det kjennes å kysse ei jente?» sa hun spent og jeg trakk pusten gjennom vidåpne nesebor så brystene hevet seg mot henne. Et lite blikk på hennes bryst gjorde meg avslappet, tryggere. Brystvortene hennes var stive, slik som mine. Vi var opphisset, begge to.
«Ja,» svarte jeg lavt mens hjertet banket hardt og spent. Sunniva tok et skritt til mot meg, så vi ble stående på knær like foran hverandre. Nesten bryst mot bryst. Jeg trengte bare å lene meg litt fram, så ville de stive brystvortene våre berøre hverandre. Tanken fikk det til å sitre nedover lårene mine og når jeg klemte sammen skjedemusklene, kjente jeg tydelig kåtheten som ulmet mellom bena. Så lente Sunniva seg nærmere og rakte meg leppene sine, som jeg forsiktig tok imot med mine egne.
Jeg skilte dem, stakk tunga forsiktig ut og møtte hennes. Den var spiss, søkende og leppene var myke og deilige. Det rykket såvidt i kroppen da det ene brystet hennes berørte en av knoppene mine. Jeg merket hvor tungt hun pustet og lente meg nærmere. Det ene brystet mitt ble liggende mellom hennes, slik som jeg hadde et av hennes mellom mine. Så kjente jeg et par hender på ryggen og besvarte kjærtegnet ved å legge armene lett rundt halsen hennes. Hun strøk ryggen min forsiktig, så vart at det var på grensen til å kile og jeg nøt det. Jeg strøk fingrene gjennom håret hennes, avbrøt kysset og så på henne. Sunniva var blank i øynene, kinnene glødet og blikket begynte å bli tyngre. Hun var et speil av mine følelser.
«Liker du det ikke?» spurte hun og et blaff av skuffelse over avbrytelsen dukket opp i ansiktet hennes, sammen med en spire av frykt for at jeg skulle trekke meg. Jeg smilte og så ned på brystene våre. Så fine de var sammen. Jeg beveget litt på kroppen så knoppene mine strøk over brystene hennes mens de kysset hennes knopper og fortsatte på den andre siden av brystene.
«Jo,» sa jeg lavt. «Det er nettopp det jeg gjør.»
Smilet jeg fikk tilbake, fortalte meg hvor lettet hun ble. Det var ikke bare jeg som var redd for å bli avvist av den andre. En lav, befriende latter gjorde godt og fjernet mye av anspentheten. Stemningen ble avslappet. Vi stolte på hverandre nå. Ingenting var farlig, alt var lov så lenge det var godt. Og atmosfæren begynte å bli fylt av forsiktig begjær og lyst til å nyte.
Jeg la fra meg et lite kyss på munnen til Sunniva mens jeg plasserte den venstre hånden på det høyre brystet hennes. Brystvorten kilte håndflaten, det kjentes fremmed ut og allikevel kjent. Akkurat som når jeg befølte mine egne bryst, med den forskjell at jeg ikke kjente noen hånd rundt brystet mitt nå. Jeg befølte en annen kvinnekropp. Begjæret dunket taktfast i årene mine og skjøt fart da Sunniva dekket begge mine bryst med hendene sine og masserte dem rolig. Jeg fulgte hennes eksempel så vi sto med to håndfull bryst hver, og jeg vekslet mellom å massere brystene og de stive knoppene hennes. De var så harde, så ivrige og struttende. Jeg tok dem forsiktig mellom peke- og tommelfinger, rullet dem varsomt mens Sunniva stønnet svakt og gjorde det samme med meg, så nervene i knoppene sitret og jòg gjennom kroppen helt ned til underlivet. Trusene mine var søkkvåte nå.
Slik sto vi en deilig stund og masserte hverandre mens vi lekte med tunger og lepper og søkende kyss, slapp taket i brystknopper for å ta en vandring på naken hud, på mage og skuldre og rygg og rumpe, og finne tilbake til stive blomsterknopper igjen. Vi var to sommerfugler i vinterland, som berørte hverandre med lette følehorn. Fingre og hender strøk og berørte som pusten fra vingeslag, kyssene vi la fra oss på den andres varme hud, var nattsvermere som søkte seg fram i mørket og landet varsomt. Begjæret flagret forvirret rundt i kroppene våre og landet nølende på blomstrende kåthet for å bli liggende i trygghet.
Tunga hennes rundt brystvortene mine var stivere enn Kåres. Hun småbet og sugde forsiktig, stønnet mot brystet mitt da jeg strøk henne på den nakne magen, holdt strikken på joggebuksen ut med den andre hånden og førte fingrene ned til trusekanten hennes. Og videre ned. Til varmen. Til fuktigheten. Til den kåte musa hennes. Kjønnshårene var stive og safter hadde spredt seg helt fram til enden av leppene. Da jeg la hånden over hele kjønnet hennes, stønnet hun igjen, slapp taket i brystene mine og rettet seg opp. Jeg kunne tydelig kjenne musklene trekke seg sammen rundt skjedeåpningen.
«Alt?» spurte hun og pusten gikk i tunge hiv. Jeg nikket og slapp buksestrikken.
«Alt sammen.»
Vi tok av oss buksene samtidig. Trusene også. Ble stående på knær i sofaen og se på hverandre. Sunniva var mørkere enn meg, hadde krusete, tett kjønnshår i motsetning til meg som hadde stritt hår på musa. Av og til syntes jeg det ble for langt og da stusset jeg det for at Kåre skulle komme bedre til med tunga si. Jeg stusset det for en uke siden, og det var jeg glad for nå. Bikinikanten hadde jeg også tatt, for kjønnshårene mine spredte seg godt i lysken og jeg syntes ikke det var så veldig pent. Sunniva hadde ikke så stort område dekket av hår som meg, men til gjengjeld var det tettere. Hun var fin og av blikket hennes så jeg at hun syntes det samme om meg. Vi var nydusjet etter skituren, begge to. Nydusjet og rene, duftende og innbydende. Kjønnsleppene mine skilte seg når jeg sto slik og skrevet lett.
Jeg var født med åpne kjønnslepper og hadde plagdes litt med det av og til. Ble jeg svett i skrittet, var det et helvete når de skilte seg hvis jeg skrevde litt, og jeg måtte få hånden ned i trusene for å legge dem til rette så de dekket kjønnet skikkelig. Men når jeg var kåt, syntes Kåre det var fint å se på, for hele kjønnet mitt vistes så godt.
Det kjentes pirrende ut å stå foran Sunniva og vite at hun kunne se kjønnet mitt. Jeg følte meg blottet og fant ikke noe ubehagelig i følelsen. Kanskje så hun en og annen blank dråpe henge i kjønnshårene også? Jeg syntes i alle fall tydelig at noe glinset mellom bena hennes. Hun var våt.
«Skal vi heller legge oss foran peisen, på det myke teppet?» foreslo jeg. «Sofaen kan bli litt liten.»
«Høres fint ut.» Sunniva rakte meg hånden og vi gikk sammen bort til peisen, hånd i hånd, usjenerte. Mens jeg la et par nye kubber på de sultne flammene, satte Sunniva seg ned med bøyde knær og armene rundt bena. Jeg så i øyekroken at kjønnsleppene hennes ble stramme i den stillingen, og klitorisen tittet såvidt ut. Jeg holdt tilbake et stønn av opphisselse.
Peisen var matet og jeg gikk på knærne bort til Sunniva, som strakte hånden ut mot meg igjen. Hun dro meg nærmere, så spent på meg for å se reaksjonen min da hun strøk innsiden av lårene mine med den ene hånden. Jeg rykket til og gispet, en refleksreaksjon da fingrene hennes streifet det våte kjønnet mitt forsiktig. Jeg sto på knær foran henne og så ned i et forventningsfullt ansikt. Et lite smil lå rundt munnen hennes, hun likte å se at jeg nøt det hun gjorde. Med pekefingeren hentet hun sekreter fra åpningen min, dro det utover resten av musa og fant klitoris, hvor hun lot fingeren varsomt gli frem og tilbake. Jeg lukket øynene og stønnet med svakt adskilte lepper som jeg fuktet med en myk tunge. Først underleppen, så overleppen med langsomme bevegelser. Kroppen skalv innvendig, klitoris brant svakt og Sunnivas fingre økte takten ørlite. Da hun trakk hånden til seg, åpnet jeg øynene og så på henne med et blikk tungt av begjær. Fremdeles med et lite smil rundt munnen og blikket festet i mitt, luktet hun på de fuktige fingrene sine og stakk prøvende tunga borti. Smakte på saftene mine. Jeg trakk pusten dypt, musa ropte etter mer. Da hun stakk hele pekefingeren i munnen og ble hul i kinnene mens hun sugde og førte fingeren ut, dyttet jeg henne varsomt ned på gulvet, la en hånd på låret hennes mens jeg presset leppene rundt den ene brystvorten og sugde mens tunga sirklet. Sunniva stønnet og strøk meg på ryggen. Hun la hodet bakover med øynene lukket, nøt tunga min som lagde fuktige stier ned til navlen og videre nedover, helt til venusberget og kjønnshårene som ikke var så tette som jeg først hadde trodd. Det var lett å slikke seg gjennom dem for å komme til kjønnsleppene. Jeg skiftet stilling, plasserte begge knærne ved siden av Sunniva og ble stående med stussen i været og hodet mellom bena hennes, som hun villig skilte.
Hun luktet ikke vondt. Tvert imot, duften av Sunniva pirret enda mer. Det luktet søtt med en anelse salt, kanskje en blanding av popkorn, reker og baconsvor. En idiotisk sammenligning, jeg måtte skyve vekk tankene før jeg begynte å le og ødela stemningen. Idet jeg skilte kjønnsleppene hennes med fingrene, kjente jeg en hånd stryke meg varsomt på rumpa og setemusklene sitret ivrig.
Kjønnet hennes var litt mørkere enn mitt, som var rødlig. Skamleppene var litt mindre også, og den ene lite granne større enn den andre, men åpningen var like måpende og våt som min egen. Og der lå klitoris mellom foldene som en rød liten blomsterknopp, rede til å la sommerfuglen lande. Jeg stakk ut tunga og berørte klitoris såvidt, hørte Sunniva stønne idet hun skalv svakt i lårene og fant kjønnet mitt med fingrene. Jeg førte tunga litt fram og tilbake over knoppen hennes mens hun stakk et par fingre inn i meg, veggene klemte seg sammen rundt fingrene hennes og jeg kjente en hånd på det ene låret. Den dyttet litt, ville ha meg til å skreve mer. Jeg løftet kneet og Sunniva førte det over brystkassen sin, la hendene på hoftene mine og dro meg nærmere ansiktet. Jeg senket kjønnet ned mot ansiktet hennes og la leppene rundt klitoris, nappet såvidt i den mens jeg sugde forsiktig inn og holdt en vibrerende tungespiss borti da leppene slapp taket, før jeg la leppene rundt igjen og gjentok behandlingen. Tunga til Sunniva var like spiss og deilig mellom bena mine som på brystvortene eller mot min egen tunge. Jeg stønnet mot det velduftende kjønnet hennes da hun fant klitoris, brukte fingrene for å spre foldene og komme bedre til, og førte tunga opp og ned, lot den gli over knoppen så jeg sitret i underlivet og i bena for hvert drag. Jeg la meg på siden, holdt en hånd rundt baken hennes og dro henne med så vi ble liggende på siden begge to, med hodet mellom bena på den andre og armene slynget rundt bena. Jeg førte to fingre inn i åpningen hennes, de gled lett inn og veggene lukket seg rundt mens jeg pumpet langsomt ut og inn uten å slippe klitoris med tunga. Fingrene mine ble fort våte av safter som stadig piplet ut. Sunniva stønnet mot musa mi og pusten gikk fortere. Jeg økte takten med fingrene og la mer press på tunga, kjente kjønnsveggene hennes trekke seg rykkvis sammen og visste at hun var i ferd med å komme.
«Åh, Mette,» mumlet hun mot skamleppene mine. «Du er skjønn, herregud så god du er…» Stemmen hennes druknet i et gurglende stønn og kroppen hennes spente seg i orgasme. Hun presset ansiktet mot kjønnet mitt og tunga roterte vilt rundt klitoris. Jeg stønnet høyt og førte tunga hurtig frem og tilbake over knoppen hennes mens jeg pumpet fort med fingrene, lagde våte smaskelyder som blandet seg med Sunnivas stønn idet skjelvingene avtok og kroppen hennes slappet gradvis av etter utløsningen.
«Skjønn,» hvisket hun og jeg kjente pusten mot det hete kjønnet mitt. «Virkelig skjønn… Legg deg på ryggen, Mette, jeg vil gi deg det samme som du har gitt meg.» Jeg gjorde villig som hun sa, spredte bena godt og nøt synet av baken hennes foran meg når hun skrevde over hodet mitt og bøyde seg ned for å smake på meg igjen. To fingre gled inn i skjeden, lette forsiktig og fant. Jeg stønnet da søte stråler spredte seg fra musa og utover lårene, Sunniva hadde funnet G-punktet mitt. Da tunga hennes landet på klitoris, la jeg armene rundt lårene hennes og hendene på baken, skjøv henne ned til meg. Jeg ville slikke henne mens hun drev meg fram til orgasme, ville trenge fingrene dypt inn i henne og la saftene hennes renne nedover haken min mens jeg slikket og ble slikket. Sitrende bølger strømmet støtvis fra underlivet, ble lengre og lengre til det bare var en eneste lang bølge. Sunnivas fingre masserte punktet mens tunga vibrerte frem og tilbake over klitoris og øyeblikket etter vippet jeg over kanten og falt ned i et hav av orgasme. Jeg boret fingrene inn i Sunnivas lår, svaiet ryggen og skjøv underlivet tilbake uten at hun slapp taket med tunga. Jeg bet tennene sammen og nøt orgasmen som overmannet kroppen i ristende spasmer mens Sunnivas tunge og fingre jobbet flittig. Så ebbet utløsningen ut og hun snudde seg med et lykkelig smil mens fingrene langsomt pumpet meg til rystelsene ga seg helt.
«Nydelig,» smilte jeg glad tilbake, nummen i underlivet av den voldsomme, overmannende orgasmen. «Helt utrolig.»
«Jeg har lenge gått og lurt på hvordan det ville være,» smilte Sunniva og satte seg inntil meg med bøyde knær og armene rundt bena igjen. «…Og lurt på om du ville.»
«Jeg skal være ærlig,» sa jeg og håpet hun ikke ble såret av det jeg sa. «Det har ikke vært i mine tanker å forsøke pikekos med deg. Tanken har nok streifet meg litt i fantasiene, men aldri om jeg ville våge å spørre for alvor. Jeg tror jeg følte at jeg ikke kjente deg godt nok, og faren for å bli sett på som avviker og få en kald skulder i steden for et forstående, villig smil, har holdt meg tilbake.»
«Jeg skjønner deg.» Sunniva bøyde seg ned og ga meg en klem. Brystene hennes streifet varsomt mine. «Angrer du?»
«Nei.»
«Frister det til gjentagelse?»
«Ikke med hvem som helst.» Jeg satte meg opp og smilte svakt mens jeg strøk leggen hennes forsiktig.
«Med meg?»
Vi så på hverandre, lenge. Noe var nytt, vi delte en hemmelighet. Om Kåre og Birger noensinne fikk vite det, var jeg ikke sikker på. Kanskje vi bare skulle holde dette for oss selv. Ikke la noen andre få dele nytelsene våre og fantasere med dem. Nei, denne opplevelsen var bare vår. Jeg ville ikke dele den med Kåre. For hvis han begynte å fantasere om meg og Sunniva sammen, ville han sikkert bli med selv i tankene, og da ville han ganske sikkert fantasere om å ta Sunniva i en trekant. Det ønsket jeg ikke. Jeg ville ikke se ham for meg med en annen jente. I alle fall ville jeg ikke si noe som fikk ham til å fantasere slik. Og hvis han fantaserte slik, så ville jeg ikke vite det.
Jeg var ikke så frigjort enda. Hadde fremdeles vanskeligheter med å akseptere at det var lov å fantasere om andre selv om jeg elsket med Kåre. Jeg hadde gitt slipp på mange hemninger, men mye sto ennå igjen. Allikevel var det mindre igjen nå, etter hytteturen med Sunniva. Jeg var med andre ord på rett vei. Til en friere innstilling og et enda bedre sexliv.
Sunniva reiste seg og gikk mot bordet. Jeg betraktet den runde baken hennes. Den var litt større enn min lille, faste men den var fint formet, den også. Sunniva helte vin i glassene våre, tok dem med bort til peisen og rakte meg ett før hun satte seg ned i skredderstilling. Kjønnsleppene hennes skilte seg og jeg kunne se både skamleppene og den lille, røde klitorisen hennes. Jeg skilte bena og satte meg i skredderstilling selv, smilte da blikket hennes fant det åpne kjønnet mitt.
Vi hevet glassene samtidig.
«For et godt vennskap,» sa jeg og smilte svakt.
«Et godt vennskap,» smilte Sunniva tilbake og vi tømte glasset samtidig. «…og flere hytteturer på tomannshånd.»
«…på tomannshånd,» sa jeg dvelende og satte fra meg glasset samtidig som henne.
To par myke lepper møttes, to tunger fant hverandre og kysset forsiktig mens hender fant veien til nytelse. To sommerfugler i vinterland berørte hverandre med lette vinger.
Så var vi i gang igjen.