De 5 sansene

Vi mennesker er utstyrt med 5 sanser.
Smak, lukt, syn, hørsel og følelse.
Hver og en av disse sansene er viktige, dessverre er det slik at de fleste av oss ikke utnytter de mulighetene som ligger her til fulle.
Vi kan gjøre nytelsen ved sex større ved simpelthen å bruke dem alle, her har vi samlet noen tanker og ideer….

 

Følelse:
Den første sansen ett barn utvikler er følelse, de kjenner kroppskontakten til mor lenge før de kan se, lukte eller smake. Det bør derfor ikke komme som en overraskelse på noen at babyer elsker å koses, klappes og strykes.
Men etter hvert som barna vokser opp blir det gradvis mindre kroppskontakt i hjemmet, så når barnet når voksen alder er kroppskontakt noe som må «læres» på nytt.
Verdt å vite er at behovet for kroppskontakt er ikke forsvunnet, det er bare det at vi har glemt hvordan vi skal tilfredstille behovet.
På ett eller annet tidspunkt har mange av oss fått ett feilaktig inntrykk at berøring er synonymt med sex.
Det er ikke korrekt, berøring og hudkontakt er utrolig mye mer enn bare sex…
Her er en liten øvelse som kanskje kan hjelpe deg til å bli litt mer fortrolig med berøring…

1: Finn deg ett sted hvor du ikke vil bli forstyrret og sett deg i en behagelig stilling.
2: Prøv å tømme tankene for alle hverdagslige ting og fokuser på fingertuppene dine og hva de forteller deg.
3: Stryk fingertuppene rolig over innsiden av armen og fokuser på hvordan det føles å bli berørt. Stryk deg oppover armen, eller nedover benet. Oppdag hvor forskjellig (og deilig) det føles å bli berørt på forskjellige steder.
4: Gjør det samme igjen, men denne gangen fokuserer du på hvordan det føles å berøre. Fokuser på hva fingertuppene dine oppdager på sin ferd og oppdag hvor godt det egentlig er å berøre hud.
5: Det vil kanskje overaske deg at når tankene er med føles det like godt å berøre som å bli berørt…. Det føles like godt å gi som å ta og deri ligger nøkkelen til kama sutra…
6: Hvorfor ikke få partneren din til å gå gjennom den samme øvelsen? Dere kan jo også gjøre det sammen….

Husk at huden er kroppens største organ. I huden har ett voksent menneske mellom 600.000 og 700.000 nerveceller.
Disse nervecellene er ikke jevnt fordelt over hele kroppen, flest er det på leppene, kjønnorganene, håndflatene og i hodebunnen.

Synet:
Det sies at øynene er sjelens speil og synssansen er utvilsomt en svært viktig sans.
Øyet består at to typer celler, en som reagerer på lys ( og som gjør at du etter en periode ser bedre i mørket) og en type celler som reagerer på farge.
Disse opererer uavhengig av hverandre, men sammen sender de millioner av impulser til hjerne som setter bitene sammen til det du faktisk ser….

Å se noen i øynene er en klassisk måte for å se om noen lyver. Hvorfor er det da slik at så veldig mange lukker øynene under sex akten? Greier vi rett og slett ikke å være ærlige når vi har sex?

Det skal ikke skyves under en stol at å lukke øynene under sexakten kan gjøre opplevelsen mer intens, men det forutsetter at man greier å fokusere på hva som skjer og ikke lar tankene drive av gårde.
Å lukke øynene kan også være en viktig del av fks. en seksuell fantasi, men uansett hvordan man ser det, de flest av oss bør forsøke å ha sex med åpne øyne fra tid til annen.
Å se partneren i øynene oppleves ofte som svært intenst og man får en får en dypere følelse av partnerens nytelse, samt at man føler en samhørighet som overrasker de fleste.

Her er en liten øvelse som dere kan ta sammen, som vil kunne hjelpe dere å fokusere på synssansen.

1: Demp belysningen når dere har sex, men ikke mer enn at dere kan se hverandre. Konsentrer dere om å ikke lukke øynene.
2: Se hverandre i øynene og forsøk å ikke la blikket vike… for ofte.
3: Forsøk å fange opp hva du føler når du ser partneren i øynene.
4: Når orgasmen nærmer seg, sørg igjen for å få øyekontakt å la partneren din se dine øynene når du kommer, slik du forhåpentligvis ser hans/hennes øyne når den orgasmen inntreffer.
5: Etterspill er viktig og i dette tilfellet kan dere snakke litt om hvordan dere begge opplevde å se hverandre i øynene under sexen.

I kama sutra sies det at det er viktig at mannen viser sitt erigerte kjønnsorgan til kvinnen, slik at hun kan bli opphisset og få lyst på sex med ham…

Hørsel:
Hørsel er en annen viktig sans. Ofte er det den mest effektive måten å registrere hvordan partneren hard et i øyeblikket.
Hører du noensinne på hvordan partnerens åndedrett endres underveis, eller vet du hvordan lyder hun/han lager rett før orgasmen rammer med full styrke?
Dersom du ikke kan svare på det sånn umiddelbart bør du lytte, for her er det mye lærdom å hente.

1: Sett av litt tid til å snakke om sex. Både du og partneren din skal bruke ca 5 minutter hver til å bare snakke om sex, uansett om det dreier seg om en fantasi, en tidligere opplevelse eller bare noe generelt om sex.
Det er ikke lov å avbryte underveis, den lyttende skal fokusere 100% på stemmen til den som snakker.
2: Vær ærlig når du snakker, du må tørre å åpne deg selv og gi av deg selv, dersom du ønsker at du og din partner skal ha det godt sammen seksuelt. (grunnregel i kama sutra)
3: Forsøk å snakke litt sammen når dere har sex. Begynn enkelt, med små ord og gå videre til å fortelle hverandre hva som føles godt og hva som kunne føltes enda bedre. Selv ahhhh og OOOooo ord har sin misjon….

Øret er for øvrig ikke bare egnet for å høre, det er tettsatt med nervetråder og mange mennesker setter pris på å bli strøket eller kilt forsiktig på øret…

Smak:
Det første foreldre lærer sine barn er: Få det der ut av munnen din.
Men barnet vil jo bare smake….
Menneskets tunge har over 10.000 smaksceller, som registrerer salt, søtt, surt og bittert.
Ved siden av å smake, så er også tungen relativt følsom, det er årsaken til så mange setter pris på tungekyss.
Årsakene til at så mange setter pris på å gi oralsex ligger på samme nivå, når det gjelder å motta, så er saken en helt annen….
Kama sutra oppfordrer til økt kreativitet når det kommer til bruk av tungen og munnen i forbindelse med sex.

1:Begynn med å kysse din partner slik du ønsker at han/hun skal kysse deg. Partneren skal forholde seg mest mulig passiv.
Begynn med munnen, beveg deg videre til ansikt, hals, ører og hvilken som helst del av kroppen du liker å kysses på.
2: Bytt rolle.
3: Snakk med hverandre og fortell hverandre hvordan hver av dere opplevde kysse seansen. Ikke vær fordømmende eller negativ, men forøk å hjelpe hverandre til å bli bedre.
4: Husk at sex er ikke en naturlig konsekvens at hete kyss.
Det kan naturligvis bli sex, men det er svært viktig at begge parter er innstilt på å kunne dele den intimiteten som kyss tross alt er uten at en av partene automatisk skal forvente «noe mer».

Røykning demper både lukt og smaks sansene dine.

Lukt:
Har du egentlig tenkt så mye over hvordan partneren din lukter?
Du er kanskje godt kjent med hvilken parfyme vedkommende bruker, men hvordan lukter den nyvaskede kroppen?
Hvordan lukter din partners kjønn? Har du registrert endringer i lukten når partneren blir seksuelt opphisset?
Det er ting du absolutt bør ha kjennskap til…

Røkelse og oljer er essensielt i kama sutra…

Her er en liten øvelse til ære for lukte sansen din…
1: Tenn noen stearinlys og putt noen dråper aroma terapi olje i badevannet. Sett gjerne på noe dempet musikk før du kryper ned i det varme vannet.
2: Bruk litt tid til å bare ta inn luktene med lukkede øyne, før du inviterer din partner oppi til deg.
3: Vask hverandre med rolige bevegelser, helst med øynene igjen…
4: Tørk hverandre og snus inn den rene lukten av hverandre.
5: Legg frem ett stort håndkle og bytt på å massere inn hverandre med en lotion med god duft. Husk kjønnsorganer og bryster, men husk at heller ikke her er det slik at det MÅ bli sex.
Det er nærheten og fokus på de forkjellige sansene som er viktig, sex blir det mer enn nok tid til senere…

Det var de fem sansene vi alle er utstyrt med…. prøv deg frem og forsøk å få mest mulig ut av hver enkelt av dem.

Lykke til!