Ejakulasjon

Man har lenge trodd at det å kunne få en utløsning med ejakulasjon er forbeholdt menn. Det er ikke riktig; en del kvinner opplever å ejakulere når de får en orgasme som har sitt opphav i G-punktet.

For utfyllende informasjon om kvinnelig ejakulasjon, hva vitenskapen syntes å forstå, samt sammenhengen mellom Skene’s kjertel og ejakulasjon henviser vi til artikkelen «Kvinnelig ejakulasjon gjennom historien», for kvinnelig ejakulasjon er ikke et nytt moderne fenomen. Det har vært kjent i hundrevis av år. Vi kan lære mye av historien…

Det er tre ting som syntes å plage kvinner som har opplevd (eller som har vært i en situasjon hvor det har vært nære på å skje) å ejakulere, enten alene, eller kanskje spesielt de som har gjort sammen med en partner.

For å ta det første først: Er jeg unormal?

Det er ikke unormalt for en kvinne å ejakulere, like lite som det er unormalt å IKKE ejakulere. Husk at i tidligere tider trodde man at ALLE kvinner kunne ejakulere. Spørsmålet man kan stille seg er om de «moderne menneskene» har fortrengt denne egenskapen så totalt at en del kvinner ikke lenger er i stand til å gjøre det? Er da det å fortrenge denne evnen, bare nok en måte å undertrykke kvinners seksualitet på?

I så fall er det ingen grunn til å la seg kue. Slipp deg løs! For øvrig finnes det en rekke undersøkelser om hvor stor del av kvinner som faktisk opplever å ejakulere fra tid til annen, tallene varierer fra 10% (undersøkelse utført av Good vibrationes, USA, med ukjent antall deltagere) til 69% (undersøkelse utført av Beverly Whipple, som har spesialisert seg på G-punktet og kvinnelig ejakulasjon. Hennes undersøkelse baserte seg på 1245 kvinner som alle ønsket å delta i undersøkelsen).

Det andre er: Tisser jeg på meg?

Det er ikke urin som kommer ut og det er ingenting som tyder på at det er farlig å svelge det. Man vet riktignok ikke nøyaktig hva det er, men væsken inneholder en del av de samme stoffene som mannens prostatavæske. Dette støtter opp under teorien om at væsken produseres i Skene’s kjertel, kvinnens motstykke til mannens prostata. At dette er noe som henger igjen fra perioden i mors liv da kjønnet enda ikke var bestemt er noe de fleste forskere enes om. Det hersker også bred enighet om at denne væsken som kvinnen skiller ut ikke har noen funksjon. Det er også noen som spekulerer i at væsken kan være urin som har gjennomgått en kjemisk prosess i kroppen som har gitt væsken helt nye egenskaper. Disse sistnevnte er i klart mindretall og det blir stadig færre som heller til denne teorien.

Det tredje er: Det blir vått og ekkelt…

Sex kan være grisete, men er det grunn nok til å slutte…? Det kan komme ganske mye noen ganger, så et stort badehåndkle kan være praktisk å ha tilgjengelig om man har mistanke om det skjer. Brett det dobbelt og legg det under deg/kvinnen, enkelt og greit. Uansett om det skulle skje og det blir litt vått, så vil vi tro at opplevelsen er verdt det. Det kommer uansett ingenting som er umulig å tørke opp, og dessuten, neste gang er du kanskje bedre forberedt… Det kommer for øvrig mye mer enn det noen mann kan varte opp med. Dette er årsaken til at enkelte tviler på sammenhengen mellom mannens og kvinnens prostata, for hvorfor skal mannen med en stor prostata produsere så lite, når kvinnens lille produserer så mye? For øvrig varierer det kraftig fra kvinne til kvinne og gang til gang hvor mye som kommer. Det kan dreie seg om alt fra noen få dråper som kun merkes som økt fuktighet, til kraftig sprut og inntil en halv desiliter væske.

Enkelte kvinner hevder å ejakulere hver gang de får en G-punkts-orgasme, andre sier det skjer noen ganger og noen sier det skjer om de samtidig får stimulert klitoris så de får en slags «dobbel orgasme». Det at kvinner bare kan ejakulere ved G-punkt-stimulering er en vanlig feiloppfattelse blant mennesker. Enkelte kvinner kan ejakulere ved klitorisorgasme også, noen kan gjøre det selv uten å få en orgasme. Det er rapportert om tilfeller hvor kvinner ejakulerer utelukkende ved å bli ekstremt opphisset, uten noen annen form for stimuli. Dette beviser kun en ting: Det som er riktig for en kvinne, er ikke nødvendigvis riktig for en annen kvinne.

Det har også vist seg at stimulering på flere områder samtidig øker sjansen for at ejakulasjon skal finne sted.
F.eks. har studier gjennomført av blant annet Beverly Whipple konkludert med at den beste måten å oppnå en ejakulasjon på er å praktisere oralsex, samtidig som man bruker en eller to fingre på G-punktet/fremre del av skjedeveggen.

Noen små fakta om fenomenet:

1. Det har vist seg at dersom kvinnen har fått en eller flere orgasmer på forhånd, øker sjansen for at hun skal ejakulere.

2. Noen studier konkluderer med at kvinner som ejakulerer er mindre utsatt for blærekatarr (artikkel i Journal of western medicine, 1996).

3. De væsker som kvinner skiller ut i skjeden i forbindelse med at hun blir opphisset kan inneholde HIV-smitte. Urin er derimot sterilt, og kan ikke inneholde disse stoffene. Den væsken som skilles ut i forbindelse med kvinnelig ejakulasjon aner man ikke om inneholder disse stoffene.

4. Hysterektomi, eller fjerning av livmor, er kjent for å minske G-punktets følsomhet og noen kvinner som tidligere kunne få vaginal orgasme/G-punkts-orgasme mister denne evnen etter en operasjon – spesielt i de tilfeller hvor man også fjerner cervix (dette inngrepet er kjent som total hysterektomi). Det er rapportert om kvinner som samtidig mister evnen til å ejakulere (Good vibrations guide to the G-spot).

En studie utført relativt nylig, på 27 kvinner som alle reagerte «positivt» på stimulering av G-punktet, konkluderte med følgende:
10 av disse 27 kvinnene ejakulerte som en følge av stimulering av G-punktet.
Hvor lang tid det tok varierte fra 2 til 15 minutter med til dels intens stimulering.
Men det mest interessante er kanskje at av disse 10, var det kun 3 som ejakulerte når de fikk orgasme, de resterende ejakulerte rett før, eller helt uavhengig av orgasmen.

For en kvinne å prøve å ejakulere når hun får orgasme, er omtrent like vellykket som å bestemme seg for å finne G-punktet en dag man kjeder seg. Ikke regn med at det skjer. Første skritt på veien er å lokalisere G-punktet, stimulere det og greie å slappe helt av. Det samme gjelder når man ønsker å oppnå en kvinnelig ejakulasjon, som når man søker etter G-punktet: Prøv deg (dere) frem ha det gøy på veien og fortvil ikke dersom dere ikke får det til. Nyt det du (dere) har og hvem vet hva fremtiden bringer? Til syvende og sist så er det slik at det som skjer, det skjer.