En fredelig bok

Foto: Skan media

Min påstand er at dersom vi hadde valgt å leve livet vårt etter Kama sutra fremfor bibelen og koranen ( og andre hellige skrifter) så ville verden vært et mer fredfylt sted.
For sjelden kommer man over en bok som er så lite fordømmende ovenfor andre mennesker, meninger og levesett….

Det er to ting man må ha klart for seg før man begynner å finlese for å finne noen emner som kan yppe til strid i denne boken:
1: Boken er ett produkt av sin tid og retter seg i all hovedsak mot menn, siden kvinnen hadde lite å si. Allikevel dreier store deler av boken seg om å behage kvinnen samt å leve på hennes premisser. ( mer om det senere)
2: Sosial status var svært viktig, atskillig viktigere enn nå og det var nærmest umulig "å stige i gradene" Giftemål på tvers av status var fks. utenkelig, og man kunne heller ikke øke sin status ved å fks. utdanne seg. Den status man hadde når man ble født, var den man hadde når man døde.

Moralen er at ingenting er galt, det er bare ikke alt som er like rett…. Men om man velger ett alternativ som ideelt sett ikke er det optimale… så er det helt i orden.
Det er ingen trusseler om straff eller moralisering.
Unntaket er forhold på tvers av sosial status.

Eksempler: En mann bør holde seg til en kvinne og da fortrinnsvis en kvinne han gifter seg med av kjærlighet, en kjærlighet hun gjengjelder i fullt monn.
Men det er ikke noe galt i at en mann har flere koner.
En mann bør gifte seg med en kvinne som er jomfru, (det hele er en omstedig affære som omfatter ti dager etter bryllupet før ett samleie finner sted for at de skal ha tid til å bli vant til hverandre før "det store" skjer.)
men om en mann kurtiserer en kvinne og de sammen ender opp med å ha sex før de er gift, så er også det helt greit.
Man skal være snille mot hverandre og vold er tabu i ett forhold.
Men om begge parter setter pris på det, så er det ingenting i veien for å praktisere det vi i dag regner som SM. ( en konkusjon vi i vesten kom til over 2000 år senere)
Mye av målet med Kama sutra er å gjøre forholdet så fint at det ikke er behov for andre, verken koner, elskerinner eller elskere. Allikevel tar boken detaljert for seg hvordan man skal forholde seg til å fks. ha sex med mer enn en partner, for tross alt…. Det er ikke verken unormalt eller galt…

Til syvende og sist koker det ned til at det meste er lov, så lenge alle involverte ønsker det.
Boken er en manual i "make love, not war"

Nå får det være nok om boken og omstendighetene rundt den, det er på tide å gå videre, til de mer praktiske sidene, som valg av partner og teknikker.
Lykke til videre!

Legg igjen en kommentar