Historikk

Som nevnt så baserer både denne og de fleste andre kama sutra guider seg på den boken Vatsyayana skrev for ett par tusen år siden.
Nå var det ikke han som fant om det hele, han samlet sammen en rekke skrifter, redigerte de og la til sine egne meninger og betraktninger underveis, før han samlet det mellom to permer.

 

Kama betyr nytelse, men det er også navnet på den hinduistiske kjærlighetsguden.
Sutra betyr noe slik som «på vers» så kama sutra betyr simpelthen Nytelse på vers. Noe i likhet med en diktsamling om nytelse.
Det er egentlig ganske beskrivende for den originale skriften ble skrevet på en vers lignende måte.

Boken ble første gang oversatt til Engelsk i 1880 av Sir Richard Burton, som ga den ut på ett eget forlag, Kama Sutra society, og solgte svært så godt.
Erotisk litteratur var svært så poppulært i de høyere kretser i på dette tidspunktet, samtidig som det ble regnet som obskønt og perverst.
Det var, som nå, gjerne de som skrek høyest som var de ivrigste leserne.
At det var En Sir som sto bak forble en god bevart hemmelighet til lenge etter hans død.
Boken havnet tilslutt på listen over forbudte bøker og først rundt 1960 dukket den opp igjen, i kjølevannet av «make love not war» bølgen som herjet hele den vestlige verden.
Siden den gang har flere og flere fattet interesse for boken og da særlig den delen som omhandler elskovsteknikker.

Det kommer stadig nye utgaver av boken på en mengde forskjellige språk, også Norsk.
Noen er illustrerte, noen er nesten en direkte oversettelse av orginalboken, noen er skrevet i «kama sutra for newbies», eller «kama sutra for dummies» Noen fokuserer kun på den kjønnslige delen, andre fokuserer på hele konseptet….
Hvilken utgave du/dere velger må være mest opp til dere selv, men dersom ønsket er å forstå filosofien bak, er det nødvendig med en kom som ikke kun tar for seg stillinger ( selv om det er mye artig å lese/lære/se der…
Det er vel trygt å anta at ferdigheter i sengehalmen kommer til å telle minst like mye de neste 20 årene som de gjorde for 2000 år siden, så det er bare å begynne å studere…