Morgengave

Til bruder i 2004!

Hva gir du en brudgom som har alt? Jo, du gir den perfekte morgengave!

I gamle dager var det tradisjon å gi bruden en gave når man våknet dagen derpå, nygifte og lykkelige etter bryllupsnatten. Men vi befinner oss ikke i gamle dager lenger. Det er likestilling i brudesengen også. Nå er det in å gi morgengave til sin kjære brudgom, og det er ikke hva som helst ei sprek jente kan gi! Glem slipsnåler og mansjettknapper. Gi ham et sexy bilde av din egen kropp!

– Han sier ofte at rumpa mi er så fin i den buksa, er noe enkelte jenter ofte hører. En enkel kommentar fra en mann de er glad i, men den betyr så innmari mye for den som får en slik kommentar. Og slike godord, de fester seg gjerne som lim på hjernebarken til evig tid. Enden på den visa – bokstavelig talt – kan bli å ta en tur til fotografen med akkurat den buksa, og få noen snertne bilder av rumpa i buksa, ramme bildet pent inn og gi i morgengave til sin nybakte ektemann.

Å få tatt spesielle bilder av seg selv har blitt en trend, i alle fall i Trondheim. Selv om det kanskje ikke er utbredt hos de fleste fotografene, går ryktet blant venninnene som har giftet seg, til venninner som akter å tre inn i den hellige ektestanden. Selvfølgelig ønsker man å gi sin kjære noe helt spesielt, noe som ingen andre har gitt ham før! Noe som minner om den evige kjærlighet man føler for den man sa ja til i kirka, som kanskje pirrer litt og er både vakkert og frekt på en gang. Hva er vel da mer naturlig enn å gi ham en del av seg selv?

Det første du bør gjøre er å finne en profesjonell fotograf. Det er faktisk ikke alle fotografer som takler det der med å ta nakenfotografier, samme hvor mange konfirmanter og brudepar de har fotografert – de var tross alt påkledd. En skal ikke kalle dem uprofesjonelle, det er bare forskjellig innstilling til nakenhet. Det viktigste er dog at du skal trives når du kommer til fotografen. Finne tonen, være avslappet med tanke på hva du skal gjøre, for jeg går ut fra at de fleste aldri har stått nakenmodell før.

Selvfølgelig måtte jeg gå grundig til verks for å skrive om den perfekte morgengave. Men etter å ha vært gift i ni år, var det nok for sent med en morgengave… hvis jeg ikke kunne lyve litt og gi gubben en ekstra spesiell bursdagsgave, da? Og hvorfor ikke? Det står ikke skrevet noe sted at et sexy, intimt bilde kun er for morgengaver! Jeg har vært fotografert før, og kost meg like mye, men da var det ikke med tanke på å lage en gave jeg poserte. Dette ble litt annerledes, litt spesielt. Fotografen var en nytelse (!) å jobbe sammen med, og jeg hadde fra første stund følelsen av å stå påkledd, tro det eller ei. På forhånd hadde jeg tatt med meg noen plagg jeg trodde ville gjøre seg bra på bildene, foruten at de var forært meg av gubben så jeg dermed visste at han syntes disse klærne var sexy. Jeg ønsket å prøve både sort/hvitt og crossover (fargebildene), for å se mulighetene i begge teknikker. Vi tok en prat om hva jeg ønsket å få fram på bildene mens en kopp kaffe gled ned. Deretter ble cden med lett suggerende (les: avslappende) musikk slått på og fotoutstyret organisert for lys og skygge, mens jeg tok av meg klærne og fikk på meg de første, halvnakne plaggene. Så var det bare å kjøre i gang.

Jeg ble instruert til å stå i forskjellige positurer som fikk kroppen til å føles forvrengt og mørbanket ut, men du verden så flott det gjorde seg på bilder! Med andre ord: Stol på fotografen når du står foran kamera. Han ser nemlig i linsa det du ikke vet. Og jeg kan love deg at du ikke er flau når du er ferdig… da er du dønn sliten etter en hard, men gøy jobb.

Det verste var min egen ide om "wetlook" for kaldvann er tross alt kaldt! Men hva gjør man ikke for kjærligheten? Jeg har ikke tall på hvor mange gisp og magadrag jeg tok for å få brystvorta stiv nok til at det ble pent på bildet, eller for å få blusen til å være gjennomsiktig nok eller badedrakten våt nok… og så håret da! Tanken på gubbens reaksjon når han fikk bursdagsgaven lekte i tankene, sammen med hvor flotte bildene kom til å bli. Det hjalp kanskje litt ekstra for å få fram det rette blikket mens jeg så tungt inn i kamera. Det var jo ansiktet på mitt livs lys jeg så der inne… Dessuten hjalp deg godt for å slappe av, at fotografen vimset rundt og flyttet på skjermer og kulisser mens han småsnakket for å fortelle hvorfor han gjorde det han gjorde. At modellen var naken, affekterte ikke noen av oss. Vi var på jobb.

Noen dager senere fikk jeg telefon om at bildene var framkalt. Jeg møtte spent opp for å plukke ut det beste, noe som viste seg å være en nesten umulig oppgave. Det var så mange stilige bilder av meg selv… særlig har jeg sansen for sort/hvittbilder. Det er utrolig hvor effektfullt et bilde blir ved hjelp av rett lyssetting og skygge. En takk skal nok fotografen ha, for at han får en 34 år gammel kropp til å se ut som en 18-årig frekk brud! Valget sto til slutt mellom to bilder, et valg jeg ikke klarte å ta og så ble det de to i en ramme med sort kant rundt. Ekstra bonus var det å få bli med i mørkerommet, hvor siste finish ble lagt med tanke på lys og skygge.

Du trenger ikke på død og liv ta nakenbilder, men i følge fotografen "min" har han tatt flere serier av både godt voksne og store jenter, og endt opp med et resultat hvor kunden blir stående og måpe, før de spør "er jeg virkelig så flott?" De mest populære bildene er "skulpturbilder," hvor bare deler av kroppen blir vist som del av en skulptur. Men har kunden spesielle ønsker, er det disse ønskene som kommer først. Det er tross alt kunden som vet hva mottakeren av bildet liker.

Et vakkert bilde er altså ikke kun forbeholdt slanke, unge jenter. Vakre bilder er også forbeholdt flotte jenter som ønsker å vise sin elskede hvor flotte de er (noe de sikkert visste fra før). Morgengave, gave på bryllupsdagen, bursdagsgave, julegave, gratulerer-med-ny-jobb-gave… det er egentlig det samme hvilken anledning du velger for å gi bort en del av deg selv på denne måten. Og hvis du ikke finner en fotograf som takler dine ønsker… hvorfor ikke kontakte meg? Jeg videreformidler så gjerne.