Prevensjon, del 4: Persona og lignende

Persona

Er en forholdsvis lite kjent prevensjonsmetode, som ikke påvirker kroppen med hormoner eller fremmedlegemer.

Persona består av en liten computer, samt testpinner.

Før du starter med Persona, må du ha hatt tre normale menstruasjon sykluser. Dvs. at du må ha stoppet med å bruke f. Eks. p-piller, for at Persona skal kunne gi deg riktige anbefalinger. Du må også ha regelmessige menstruasjons sykluser mellom 23 og 35 dager.

Prinsippet med Persona er svært enkelt. Computeren, vil hver morgen gi deg et enten grønt, rødt eller gult signal. Det grønne lyset, betyr at du ikke kan bli gravid, det røde at du har muligheter til å bli gravid og det gule at computeren trenger en test av din morgenurin, for å kunne gi deg et enten eller svar.

Da heller ikke denne form for prevensjon beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer, er den å anbefale til personer i et stabilt forhold. Gjøres alt etter ”boken” skal den være et trygt valg, i forhold til prevensjon. Du bør derimot bruke kondom, eller avstå fra samleie, på dine røde dager.

Det skal sies at du i de to -tre første månedene, har usedvanlig mange røde dager, men normalt vil du ha ca seks. Hver måned avlegger du opptil åtte tester, men sjeldent mer enn seks.

Persona er forholdsvis dyr å anskaffe, den koster mellom 800 –900 kr. Testpinner for en måned, koster 120,-

Har du spørsmål kan du ringe Persona -linjen på tlf. 22 59 58 80

Produktet får du kjøpt på apoteket, uten resept.

Lady Comp og Baby Comp

Lady comp er også et prevensjonsmiddel som ikke påvirker kroppen din, men som utfra din kroppstemperatur gir deg et rødt eller grønt signal.

Du må hver morgen, måle temperaturen med en sensor fra apparatet, under tungen til en fast tid (+/- 3 timer)

I motsetning til Persona, behøver du ikke ha regelmessig menstruasjon og den passer da spesielt godt til kvinner nær overgangsalderen.

Baby Comp er et tilleggs program, slik at du kan planlegge ønskebarnet, med analyser for når sjansen for gutt/jente er størst.

Prisen er skremmende, til tross for at det er en engangs investering.

4490,- må du ut med for Lady Comp’en og 6370 for begge to. Det positive er at du kan velge å bestille Baby Comp’en senere, når du har behov for det.

For mer informasjon kan du ringe 51 68 00 18 Produktet markedsføres av Buena Ventura