Yin & Yang

Symbolet vi i vesten bruker på yin og yang er kjent for de fleste, det har på ett vis oppnådd en slags kult status.
Ikke desto mindre så er det ikke på langt når alle som vet hva som egentlig ligger i det…

 

Yin og yang er ett navn som er satt på energistrømmene våre. Det er to strømmer som er like, men med motsatt fortegn. Den ene er positiv, den andre negativ, den ene er varm, den andre er kald.
Å få Yin og Yang til å møtes er normalt ikke noe problem, siden det nå engang er slik at ett av livets store mysterier er at motsetninger tiltrekker hverandre.
Takker være det faktum oppsøker kvinner menn og menn kvinner.
For å danne en helhet, eller ett «helt» menneske må disse strømmene være i balanse og en god måte å få til det på, er som du sikkert nå har gjettet, å ha sex.
Menn og kvinner har nemlig ikke like mye av begge deler og man bør så absolutt dele på godene….

Yin: Den feminine kraft.
Den er passiv, kald, mørk og våt. Yin er jordens kraft og den må forberedes grundig før den forenes med yang.
Innen kama sutra har det alltid vært full forståelse for at kvinner i motsetning til menn ikke tenner på ett øyeblikk. Forspill, eller forberedelsen av kvinnen, er helt essensielt for at seansen skal bli vellykket.
Først mange 100 år senere begynte vi her i vesten å forstå at sex ikke bare er for forplantning og mannens nytelse…. Kvinnen kan få like mye ut av det som mannen.
Vatsyayana sammenligner for øvrig forspillet med prosessen med å bake brød.
Deigen må få tid til å heve før den settes i ovnen….

Yang: Virilitetens kraft.
Den er maskulin, aktiv, varm og lys. Yang er himmelens kraft og er ansvarlig for at den seksuelle opplevelsen er fylt av nytelse, for begge parter.
Kama sutra anbefaler for øvrig at alle menn forsøker å komme mest mulig i kontakt med sin kvinnelige side, Yin, for på den måten å bli bedre til å tilfredstille kvinnen.

Når en mann og en kvinne har sex, deler de sin yin og yang med hverandre. Spesielt mottagelig er man under orgasmen og jo lengre orgasme, jo mer energi får/gir man.
Kvinner har den egenskap at de kan får multiorgasmer, dette er en ferdighet som er høyt pris satt i kama sutra, menn på sin side kan trene seg opp, slik at de får orgasme uten sædutløsning.
På den måten «tømmer» de seg ikke helt for yang, tvert imot går en del av energien tilbake til mannen og han vil oppnå ett høyere nivå.
Samtidig beholder han ereksjonen og dermed blir i stand til å fortsette elskovsakten, til glede både for ham og henne.
Verdt å merke seg er at det har ingen hensikt å bare «få»
Like viktig er det å gi, siden det er den eneste måten å få energistrømmene til å legge seg på samme nivå.

Helt til slutt tar vi med at ingen mennesker er bare yin eller bare yang.
Det finnes menn som syntes det er helt topp å gå hjemme med barna, lage mat og ta seg av innkjøp og det finnes kvinner som prioriterer karriere fremfor hus & hjem.
Alle består vi av begge deler, men den ene delen er mer fremtredende enn den andre.