Øynene som ser

Jeg tror at mannfolk har et nedarvet kikkergen. Rødstrømper ville vel kalt det for et grisegen, men jeg kaller det kikkergen, jeg. Kanskje vi kvinnfolk hadde et slikt gen en gang i tiden. (Advarsel: Lang setning følger!!!) Slik som kiwifuglen på New Zealand ikke hadde noen fiender som sprang etter den på bakken og derfor ikke trengte å søke tilflukt i trærne, og mistet vingene og ergo evnen til å fly, slik har kvinnfolk mistet kikkergenet. (Du ble advart). Joa, vi kikker på rumpa til mannfolk og spillende biceps hvis vi får sjansen, men vi har ikke så mye å se på som mannfolk, har vi vel? Det nærmeste vi kommer må vel være et storselskap i Skottland, for alle vet da at skotter ikke har noe under kilten sin! I hvert fall vet jeg det… (Hva har du under kilten, Fred? Hva er det der som henger ned…) (Fra sangen "Hva har du under blusen, Ruth…)

Men fra skotter til skotting – eller kikking, som det heter. Uskyldig kikking fra en utepub en varm sommerdag, da er det godt å være mannfolk. Med en duggfrisk halvliter i hånda glir blikket over det som går forbi. De er heldige, gutta. De har så mye mer å se på! Lårkorte skjørt som strammer om runde hofter. Svulmende kløfter i dype utringninger. Brystvorter som knopper seg under stramme trøyer…

Joda. Mannfolk har et nedarvet kikkergen, men det gjør ikke noe, for det er så uskyldig. De fleste jentene liker jo å bli kikka på, som en bekreftelse på at gutta liker det jenta har! Men så har du den type kikking som vi kvinnfolk også innehar. Vær ærlig nå! La oss si at du bor i andre etasje. Fra vinduene har du full innsikt ned til første etasje hos naboen tvers over. Du kommer hjem sent en kveld. Du dro hjemmefra før det ble mørkt, så du kommer altså hjem til en mørk leilighet. Før du rekker å tenne noen lys, gløtter du tilfeldigvis ut av vinduet. Hånden din strekker seg etter lysbryteren, og så stivner du på halvveien mens du stirrer ut av vinduet. Naboen, han har lyset på. Men det er også alt han har på. Naboen er splitter naken, og han har besøk. Uten å slå på lyset og avsløre din tilstedeværelse blir du stående i vinduet og se på at naboen bedekker besøket sitt. Kanskje er du heldig, du får se besøket nakent, kanskje du har så godt utsikt at du får se henne suge ham. Kanskje legger hun seg slik til i senga at du får et glimt av godsakene mellom bena før utsikten blir dekket av naboens hode, fordi han har bedre ting å gjøre enn å se på henne.

Vær ærlig nå! Hadde du gått vekk fra vinduet? Eller hadde du blitt stående for å få med deg El Grande Finale? Hadde du blitt kåt? Hadde du onanert mens du på på? Er du ærlig nå?

Jeg hadde blitt kåt. Jeg lurte meg selv en gang og ble kåt da jeg skulle henge opp klesvasken på loftet. Jeg lo godt av meg selv etterpå, et perfekt eksempel på at noen kvinner har et kikkergen likevel (jada, jeg møter meg selv i døra noen ganger). Loftet er i tredje etasje og jeg har ergo ganske bra utsikt ned til naboen ovenfor. Jeg så ned på noe jeg trodde var soverommet til naboen, en student (og de pleier å være fyrrige av seg). Jeg satte fra meg bøtta med klesvask og gløtta ut av vinduet, og der bråstoppa jeg og sperra opp øynene mens en liten spenningsbombe sprang i magen og lød som ekko i kroppen.
– Hva faen, tenkte jeg mens yrheta spredte seg. – Sitter fyren der og runker? Jeg løp bort til lysbryteren og slo av lyset, jeg ville da ikke bli oppdaget og avslørt, slik at han slutta med det han drev med (les: slik at jeg mista muligheten til å få se). Så lista jeg meg fort bort til vinduet igjen. Her er det jeg så: En fyr sittende med fronten mot meg, men med ansiktet skjult av øverste vinduskarm (jeg i tredje og han i første etg.), med den ene hånda i skrittet, noe stakk opp fra skrittet og hånda beveget seg rolig opp og ned. Jeg rynket brynene litt og tenkte som så at fyren hadde da noe enormt med utstyr. Og var ikke det utstyret litt… tja, rart? Plutselig løfta naboen opp det han drev og "runket" og jeg knakk sammen på loftsgulvet da jeg oppdaget at han satt der og drev uskyldig fotmassasje på kjæresten sin. Hun satt slik til at jeg ikke så henne i vinduet – jeg så bare foten hennes i skrittet på fyren, den foten som han masserte så kjærlig. Jadda. Min kikkerkarriære i et nøtteskall. Poenget er i hvert fall at jeg ikke gikk vekk og lot fyren få ha det privatlivet jeg trodde han hadde, i fred. Og hvem kan med hånden på hjertet si at de ville gått vekk og latt naboen få holde på i fred?

Det er spennende å ta noen på fersken uten at de selv vet det! Men baksiden av kikking er ikke fullt så sjarmerende som min lille seanse på loftet. Jeg dumpet uforvarende opp i den kikkersituasjonen. Det er noe annet når en bevisst går rundt og lusker og kikker inn av vinduene i håp om å få et glimt av nakenhet og privatliv. Noen går så langt at de kjøper seg en kjempekikkert uten å melde seg inn i den lokale ornitologforeningen. Kanskje ser de en og annen måke, men det er ikke det de kikker etter der de stiller inn blikket mot nudiststranda.

Å sole seg naken er en menneskerett. Nudistene gjør det ikke fordi de blir kåte av det. Jeg syns selv det er behagelig å flense av alle tekstiler og la sola komme til der den vil, men da skal jeg være sikker på at jeg er alene. Jeg liker slett ikke tanken på at det sitter en idiot flere tusenmeter unna med en kjempebra kikkert og runker mens han ser på min nakenhet i sola. Å være naken på trykk i blader, det er en ting, det er selvvalgt. Men på nudiststranda syns jeg at folk skal få være i fred. Joda, det kan være spennende å sitte på verandaen sin mutters alene i sommervarme. Sola steiker og alle klærne er av, og så fantaserer du om at naboen ser på mens du onanerer. Men det blir noe helt annet… eller kanskje det samme som et par som elsker på et offentlig sted og liker spenningen ved å kanskje bli oppdaget. Blir de oppdaget, er spenningen ødelagt. Oppdager du på verandaen at du blir kikket på, blir spenningen ødelagt – og i hvert fall den hissende fantasien om å bli sett på, hvis ikke du er skikkelig ekshibitionist som liker å bli sett på, da. De finnes, de også, og skal da ikke hetses for det. Men ekshibitionisme finnes i flere grader, og det dukker vel opp i et senere Berits hjørne, tenker jeg.

Det er klart at det kan bli et problem hvis du har en skikkelig kikker-legning. Er du kikker (har flere kikkergener enn oss innehavere av normalt antall), så er du det. Løsningen kan kanskje være å annonsere etter noen som liker å bli kikket på. Det går an det. Enten i blader eller på internett. Et par som kan tenke seg å elske på et øde sted i skogen mens de later som om de ikke vet at du står bak en busk og drar skinn mens du ser på. Noen syns kanskje at denne leken kan være like så spennende som å elske på et offentlig sted med faren for å bli oppdaget (ref. forrige Berits hjørne). Men om mye av spenningen ligger i nettopp det å se på noen som ikke vet at de blir sett på, da vet ikke jeg din arme råd. Jeg vet bare at jeg ville følt det som en krenkelse av privatlivet hvis du bevisst oppsøkte huset mitt og klatra opp i epletreet i håp om å få se noe på soverommet. Men hva er det jeg sier? Er det forskjell på å bevisst kikke, i forhold til å dumpe uskyldig opp i en situasjon og ikke snu seg vekk? Har jeg møtt meg selv i døra igjen? Eller er det slik at det man ikke vet, har man ikke vondt av? Vil det da si at det er greit å kikke, så lenge en ikke blir oppdaget? Jeg tror jeg har rotet meg inn i en svingdør nå…

En ting er i alle fall sikkert: Det er så mange lyster og forskellige seksuelle legninger at det skal godt gjøres snart, å finne navn til dem alle sammen. En felles benevnelse har de, alle sammen, og det er at de er parafile, de som har en lyst utenom vanlig, hetero sex. Og blant parafiliene, der finnes det et utall lyster. Rare lyster, ufarlige lyster men også lyster som skader andre. En av disse lystene er pedofili, og dette har jeg veldig sterke meninger om. Blant annet syns jeg at samtlige pedofile skulle blitt straffekastrert. Om en gjør det fysisk eller kjemisk spiller ingen rolle (jo: Helst fysisk – uten bedøvelse). En annen ting er de kvinneorganisasjoner som bekjemper feil ting her i samfunnet og klesprodusenter som hjelper pedofile. Hvem? Det vil jeg ikke si, for jeg vil ikke bli saksøkt. Men de la i alle fall ut sexy undertøy for småjenter til salgs i butikkene før jul.

Ting og tang om dette vil jeg ta opp i neste hjørne. Inntil da får du la lyset være av neste gang du går ut, for du vet aldri hva du får se hos naboen når du kommer hjem igjen!